Смог у Києві: стали відомі джерела забруднення повітря

Смог у Києві: стали відомі джерела забруднення повітря

Найбільше повітря забруднюють автомобілі

Експерти аналітичного центру CEDOS провели незалежне дослідження та проаналізували основні причини появи смогу в Києві у 2015-2016 роках.

Найбільшим джерелом 78% викидів речовин-забрудників повітря у Києві 2015 року були автомобілі. Тоді Укргідрометцентр зафіксував у Києві перевищення гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту в середньому у 3,2 раза; формальдегіду — у 1,9 раза; оксиду азоту — у 1,4 раза.


13_02

Нагадаємо, що у серпні 2018 року протягом кількох тижнів подекуди в столиці спостерігались перевищення допустимих концентрацій шкідливих речовин у 5-7 разів.

Концентрація речовин у повітрі відрізняється у різних місцях. Гідрометцентр робить заміри у Києві на 16 постах. Їхні значення відрізняються у різних частинах міста в понад 3,5 рази в залежності від близькості постів спостереження до основних транспортних магістралей.

Для зменшення ризиків треба обмежувати користування бензиновими, дизельними та газовими автомобілями для поїздок по місту і переходити на відновлювальні джерела енергії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: