Снігопад у Києві: вантажівкам закриють в’їзд до міста

Снігопад у Києві: вантажівкам закриють в’їзд до міста
Обмеження на в'їзд вантажівок до Києва діятиме із 17:00 до 21:00 23 січня

Заборона на в’їзд до столиці великовантажного та великогабаритного транспорту буде тимчасовою

Сьогодні вдень у Києві триватиме значний сніг та хуртовина. За прогнозом синоптиків, сніжитиме у столиці до ночі 24 січня.

У зв’язку із цим із 17:00 до 21:00 планується тимчасово заборонити в’їзд до столиці великовантажного та великогабаритного транспорту. Це дозволить мінімізувати виникнення заторів на автошляхах та забезпечити рух снігоприбиральної техніки. Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.

Столична влада просить водіїв врахувати цю інформацію під час формування маршрутів через Київ.

На маршрутах громадського транспорту через сніг та ожеледицю введено оперативне положення – курсування з відхиленням від графіка руху.

Із метою оперативного реагування на погодні явища, що відповідають жовтому рівню небезпеки, із 09:00 23 січня на цілодобовий режим переведено функціонування Штабу з організації заходів щодо протидії загрозам під час ускладнення погодних умов. Головними завданням штабу, зокрема, є:

  • моніторинг ситуації, своєчасне залучення необхідних сил та засобів, організація взаємодії щодо протидії загрозам;
  • координація дій органів влади, налагодження міської та міжобласної взаємодії для управління транспортними потоками у разі введення обмеження руху транспорту;
  • залучення у необхідній кількості снігоочисної та посипальної техніки підрядних організацій;
  • завчасне обмеження руху, у тому числі, пасажирських перевезень, та спрямування при цьому транспортних засобів об’їзними шляхами або до місць відстою;
  • організація роботи стаціонарних і мобільних пунктів обігріву для надання допомоги мешканцям і учасникам дорожнього руху;
  • контроль за сталим функціонуванням систем життєзабезпечення, особливо на об’єктах газо-, тепло-, електро- та водопостачання.

Також столична влада просить киян у період погіршення погодних умов за можливості не користуватися особистими авто. Якщо ж уникнути поїздки неможливо, киян закликають бути обережними, пересуваючись містом.

Також для належної роботи снігоприбиральної техніки водіїв закликають не паркувати автомобілі обабіч вулиць та доріг і в заборонених для цього місцях.

Нагадаємо, що служби комунальної корпорації «Київавтодор» працюють у посиленому режимі. Так, уночі у столиці чергували 387 одиниць снігоприбиральної та допоміжної техніки КК «Київавтодор», а також 54 бригади з ручного прибирання.

Як відомо, сьогодні, 23 січня, у Києві погіршилися погодні умови – йде сніг, пориви вітру 15-20 м/с.

Вранці через снігопад Київ зупинився у заторах. 9-бальні затори спостерігаються на вулицях у центрі Києва, на в’їздах до столиці, на усіх мостах, що з'єднують лівобережну частину Києва з правобережною.

Через снігопад у Києві громадський транспорт курсує з відхиленням від графіка руху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: