Справа депутата Київради Кримчака: долучено 21 том доказів обвинувачення

Справа депутата Київради Кримчака: долучено 21 том доказів обвинувачення
Прокурори САП планують надати 32 томи доказів сторони обвинувачення у справі Кримчака

Суд розглядає справу Сергія Кримчака і його брата по суті

У середу, 23 січня, за участю прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Шевченківському районному суді Києва відбулось чергове засідання по суті у кримінальному провадженні стосовно депутата Київської міської ради Сергія Кримчака та його двоюрідного брата. Про це повідомляє прес-служба САП.

Кримчак та його родич обвинувачуються у незаконному заволодінні земельними ділянками у Києві вартістю понад 2,1 млн гривень, а також легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом.

На засіданні судом ухвалено рішення долучити до матеріалів кримінального провадження 21 том письмових доказів сторони обвинувачення.

Нагадаємо, на попередньому судовому засіданні було долучено до матеріалів документи та інші матеріали, які містились у перших 7 томах кримінального провадження.

Загалом, прокурори САП планують надати 32 томи доказів сторони обвинувачення.

Наступне судове засідання відбудеться о 08:30 30 січня у приміщенні Шевченківського районного суду Києва.

Нагадаємо, 13 вересня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали депутата Київради – екс-секретаря Комісії з питань земельних відносин та його ймовірного спільника за підозрою у привласненні землі в столиці.

Того ж дня останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 та ч.5 ст.27, ч.2 ст. 209 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, затриманий у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря Комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність в столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них.

17 вересня 2017 року Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Кримчаку з альтернативою застави 1,4 мільйона гривень. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила арешт з альтернативою застави 25 млн гривень. 

18 вересня 2017 року Кримчак був звільнений з-під варти під заставу в 1,4 млн грн.

15 травня 2018 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили обвинувальний акт до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: