Столична влада розраховує отримати понад 2 млрд грн на ремонт доріг

Столична влада розраховує отримати понад 2 млрд грн на ремонт доріг
Ремонт транспортної розв'язки у Києві

За отримані кошти столична влада обіцяє відремонтувати 60 муніципальних об’єктів

Цього року столична влада розраховує отримати понад 1 мільярд гривень із Дорожнього фонду і майже таку ж суму – від Митного експерименту. Про це у коментарі DATA.UA повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«У цьому році столиця отримає із Дорожнього фонду 1 мільярд 153 мільйони гривень. Для нас це дуже велика сума, яка дозволить провести відчутний ремонт і реконструкцію доріг. Окрім цього, ми отримаємо гроші від Митного експерименту, за планами ця сума складе трохи більше 1 мільярда гривень», – повідомив Давтян.

За отримані кошти столична влада обіцяє відремонтувати 60 муніципальних об’єктів, інформує прес-служба КМДА.

«Насамперед, вони будуть спрямовані на розв’язку на Шулявці – цей об’єкт ми плануємо почати у поточному році, і якщо все добре складеться, то і представити вже закінчений об’єкт можна буде до кінця 2018 року. Також плануємо проводити ремонти на бульварі Дружбі Народів, просп. Бажана. Є цілий перелік великих і малих вулиць, шляхопроводів, доріг тощо, які плануємо привести до ладу», – розповів заступник голови КМДА.

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року в Україні почав роботу Державний дорожній фонд. Згідно з проектом, 60% коштів фонду спрямовуватимуться на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання автодоріг загального користування державного значення. 35% – на дороги місцевого значення, 5% – на фінансування безпеки дорожнього руху.

Митний експеримент працює в столиці з 2016 року. Він передбачає перерахування половини суми перевиконання планових митних надходжень (мита, акцизного податку, податку на додану вартість на ввезені в країну товари) на ремонт доріг.

Читайте також матеріал «Главкома» Блокада Борщагівки. Фоторепортаж з реконструкції однієї із найголовніших магістралей Києва

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: