Столичні поліцейські розкрили вбивство жінки-підприємця

Столичні поліцейські розкрили вбивство жінки-підприємця

Слідчі Голосіївського управління поліції обґрунтовано підозрюють подружжя у скоєнні вбивства 45-річної киянки. Мотив – небажання повертати борг.

9 серпня до Голосіївського управління поліції звернулася місцева мешканката повідомила про зникнення своєї двоюрідної сестри. Також вона розповіла,що її 45-річна родичка нещодавно повернулась з-за кордону на власномуавто, мала бізнес у столиці та вела самотній спосіб життя.

За отриманою інформацією правоохоронці відкрили кримінальнепровадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування поліцейські опитали знайомих зниклої тавстановили, що останній раз її бачили 7 серпня.

Слідство мало двох основних свідків - подружжя, яке розповіло загадковуісторію. Ніби в день зникнення потерпіла запропонувала її супроводжуватипід час зустрічі з боржником. Чоловік, із яким вони мали зустрітися, близькороку тому взяв у борг велику суму, яку мав повернути. Зі слів свідків, зустрічвідбулася, але у результаті їх самих взяли на добу у заручники. Куди зниклапотерпіла – вони не знали.

Поліцейські вжили усіх необхідних заходів для встановлення та затриманняосіб, причетних до вбивства. Для розслідування цього злочину створилипосилену слідчо-оперативну групу, до складу якої увійшли досвідчені слідчі,експерти та працівники карного розшуку. Розглядалось чимало версій, які ізчасом не знаходили підтвердження. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Через тиждень із дня відкриття провадження до поліції звернувся лісничийБроварського району та повідомив про виявлену у лісі іномарку, яка належала зниклій. Правоохоронці оглянули автівку, але жодних слідівзлочину не виявили.

Завдяки оперативним заходам та бесідам із фігурантами справи, слідчівиявили розбіжності в алібі сімейної пари, яка бачила зниклу живою. Першим у вчиненні злочину зізнався 39-річний чоловік, уродженець РосійськоїФедерації. Він розповів про сплановане зухвале вбивство та показав місце, депохована потерпіла. Виявилося, що його 36-річна дружина, киянка, взяла у борг 40 тисяч доларів і повертати їх не збиралась. Так у них з’явився план, як позбутися «кредитора», - повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Під приводом відпочинку на природі вони заманили 45-річну жінку у ліс, де задушили та закидали сміттям у раніше підготовленій ямі. Автомобільвивезли подалі від місця злочину.

Затриманим оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Зловмисникамзагрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення зконфіскацією майна. Рішенням Голосіївського районного суду подружжюобрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що у Київській області правоохоронці виявили пакунки із фрагментами людських тіл.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: