Чумак: Аваков має відзвітувати перед парламентом щодо загальної криміногенної ситуації в державі

Чумак: Аваков має відзвітувати перед парламентом щодо загальної криміногенної ситуації в державі

«Скільки людей потрапило зі старої системи в нову поліцію, які причини?»

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков має відзвітувати у Верховній Раді щодо загальної криміногенної ситуації в Україні. Про це на телеканалі «112 Україна» повідомив народний депутат Віктор Чумак.

«Я думаю, що міністри повинні відповідати політично за політичну діяльність. Чи відносяться ці події до державної політики? Так, вони дотичні. Я б хотів почути звіт Авакова в ВР, але з питань загальної криміногенної ситуації в Україні. Це державна політика, за що відповідає міністр, тому що він формує державну політику і реалізацію її через поліцію. Це ситуація з реформами в поліції. Коли ми говоримо про реформу, то реформа патрульної поліції – це вивіска, вітрина. Це менше 10% від загального вмісту реформування поліцейської системи», – зазначив Чумак.

Нардеп додав: «Інше питання – стан проведення переатестації поліцейських підрозділів і поліцейських, які пройшли переатестацію. Скільки людей потрапило зі старої системи в нову поліцію, які причини? Біда в тому, що ми не можемо отримати якийсь незалежний звіт, ми не бачили моніторингу від громадських організацій. За все це несе відповідальність, без сумніву, Аваков. І я думаю, він повинен прийти в парламент і відзвітувати».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: