Google влаштував екскурсію Київським театром оперети за допомогою технологій віртуальної реальності

Google влаштував екскурсію Київським театром оперети за допомогою технологій віртуальної реальності

Всі бажаючі мають можливість здійснити віртуальний 3D-тур по Київському театру оперети

Проект став результатом співпраці Театру оперети і «Google Україна» за підтримки Міністерства культури України. У його рамках створено спеціальний сайт, де кожен охочий зможе зануритися в атмосферу театру за допомогою технологій віртуальної реальності.

Спеціально для сайту відзнято близько 100 кругових панорам у найцікавіших місцях будівлі театру, а також 7 відео у форматі 360 градусів. Під час віртуального туру є звуковий супровід, завдяки чому можна дізнатися багато цікавих фактів з історії та сучасності театру. Здійснити екскурсію театром можна просто на своєму смартфоні, планшеті або комп’ютері; а щоб ще повніше зануритися в театральну атмосферу, пропонуємо використовувати окуляри віртуальної реальності.

Віртуальний тур починається зі входу в театр – коли ви відчиняєте двері у фойє, зображення оживає: двері відчиняють лакеї, а дами в маскарадних костюмах вітають гостей. Ідучи за стрілками, ви можете досліджувати найцікавіші місця Київського театру оперети: коридори, поверхи, головну і малу сцени; побувати за лаштунками, посидіти в президентській ложі, відвідати гримерки театру, побачити виставку, присвячену Марії Заньковецькій тощо.

clip_image006

Віртуальна екскурсія, яка стала можливою завдяки тривалій, ретельній і високотехнологічній зйомці, дозволяє скласти враження про театр загалом, а також розглянути деталі. Завдяки новітнім технологіям можна побачити візерунки на фіранках, ручки на дверях, камені на люстрах і багато іншого.

Періодично картинка оживатиме – спеціально для віртуального туру було відзнято панорамні відео з оглядом 360 градусів; серед них – вітання директора Київського театру оперети Богдана Струтинського. Зайнявши місце в перших рядах залу для глядачів, просто перед оркестром, ви можете побувати на одній із прем’єр і повністю відчути свою присутність та атмосферу театру. А потрапивши за лаштунки, можна навіть підглянути процес перевтілення акторів у героїв вистави в гримерці.

Для зручності користувача на сайті розробили спеціальний інтерфейс з картою театру, на якій можна вибрати точку в будівлі театру і відразу ж переміститися туди. Крім того, користувачі можуть здійснити вечірню прогулянку біля будівлі театру і навіть подивитися на Київську оперету з повітря.

clip_image002

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: