Тисячі людей зустріли Різдво на Софіївській площі у Києві

Тисячі людей зустріли Різдво на Софіївській площі у Києві
Святкування на Софіївській площі
Скріншот з сюжету ТСН

Святвечір розпочався різдвяною виставою

За ініціативою протестантських церков, на Софіївській площі у Святвечір, 24 грудня, відбулось святкування Різдва Христового.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Під час святкових заходів на Софіївській площі з відеопривітанням до громади звернувся президент України Петро Порошенко, присутніх зі сцени привітали секретар РНБО України Олександр Турчинов, міністр культури України Євген Нищук та народні депутати України.

Святвечір розпочався різдвяною виставою. Тисячі киян та гостей міста, що прийшли на святкування, зі сцени привітали лідери християнських конфесій та церков, хорові дитячі колективи та інші професійні виконавці.

Як додає ТСН, у костелі святого Олександра встановлено вертеп, який буде освячено вже цієї ночі за урочистою службою.

Священики Римо-католицької церкви радіють, що тепер їх пастві спростили життя на свято – люди мають вихідний і можуть усією родиною прийти на молитву.

«Католики і всі, хто святкує згідно григоріанського календаря, має вихідний день і має змогу бути в церкві – не відпрошуватися з роботи, не брати вихідний, а святкувати в повноті», - каже настоятель храму отець Станіслав.

«Чимало простих киян зізнаються, що вже святкують Різдво і 25 грудня, і 7 січня, коли на цю дати випадає 25 грудня старого юліанського календаря», - йдеться у сюжеті.

Напередодні президент України Петро Порошенко привітав українців, які святкують Різдво за григоріанським календарем.

Глава держави у зверненні до українців зауважив, що «хоча нам загрожує ворог, хоча нашу країну і наш народ хочуть поневолити інші, у нас немає страху».

У понеділок в Базиліці святого Петра у Ватикані відбулася нічна Різдвяна Літургія під проводом Папи Римського Франциска

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: