Тюремники обіцяють встановити у Лук’янівському СІЗО ліжка для всіх в’язнів

Тюремники обіцяють встановити у Лук’янівському СІЗО ліжка для всіх в’язнів
Камера Київського слідчого ізолятора

Ізолятор перенаповнений, у деяких камерах в'язні сплять по черзі

У Київському слідчому ізоляторі вирішується питання забезпечення всіх ув’язнених індивідуальними спальними місцями. Про це повідомила Адміністрація Державної кримінально-виконавчої служби України.

Зазначається, що за останні три роки відмічається стрімке зростання кількості осіб, які утримуються в слідчих ізоляторах. Зокрема з 2016 року загальна чисельність осіб, взятих під варту, та засуджених у слідчих ізоляторах та установах виконання покарання зросла з 16616 осіб до – 19278, тобто більше ніж на 2600 осіб.

«У державній установі «Київський слідчий ізолятор» за аналогічний період чисельність ув’язнених збільшилась на 200 осіб. Зазначене створює труднощі у забезпеченні ув’язнених передбаченими чинним законодавством нормами площі відповідно до вимог статті 11 Закону України «Про попереднє ув’язнення». В окремих випадках (скасування планових варт, надходження транзитних осіб, тощо) призводить до незабезпечення всіх ув’язнених індивідуальними спальними місцями», - йдеться у повідомленні Державної кримінально-виконавчої служби України.

На таку ситуацію було звернуто увагу Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Людмилою Денісовою під час відвідування даної установи.

«За результатами візиту Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України проведено спільну нараду з керівництвом Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції щодо раціонального розміщення ув’язнених в ДУ «Київський слідчий ізолятор». У зв’язку із зростанням чисельності ув’язнених в даній установі, прийнято рішення встановити додаткові спальні місця, провести перерозподіл окремих категорій ув’язнених по іншім камерам», - інформують у службі.

Причинами зростання чисельності ув’язнених є збільшення кількості осіб, кримінальні справи яких знаходяться у проводженні судів, про що Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України повідомлялись Державна судова адміністрація України та Касаційний кримінальний суд Верховного суду України.

 Раніше повідомлялося, що понад дві тисячі в'язнів Лук'янівське СІЗО перебувають у жахливих умовах.  Ізолятор перенаповнений, не всі ув’язнені забезпечені окремим ліжком. В деяких камерах в’язні сплять по черзі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: