У Києві послаблять карантин: Кличко завтра представить план першого етапу

У Києві послаблять карантин: Кличко завтра представить план першого етапу

Віталій Кличко сказав, коли і як послаблять карантин у Києві

Кличко хоче зняти обмеження щодо роботи малого та середнього бізнесу та дозволити відвідувати парки і сквери

У вівторок, 28 квітня, мер Києва Віталій Кличко під час онлайн пресконференції, представить план першого етапу послаблення обмежувальних заходів.

Про це Кличко заявив в ефірі телеканалу «Україна-24».

«У порівнянні з минулим тижнем, коли в нас кількість заражених сягали маже 100 осіб у деякі дні, сьогодні трохи кращі цифри. І ми сподіваємо, що хвороба піде на спад. І саме виходячи з такої динаміки, будемо поступово послаблювати обмеження, - сказав Кличко. - Завтра, о 12.00 я представлю наш план першого етапу, В першу чергу, йдеться про зняття обмежень щодо роботи малого та середнього бізнесу. А також - відвідування парків, скверів та місць, де мінімальна загроза заразитися. А далі – будемо дивитися на динаміку захворюваності», - зазначив Віталій Кличко.

Він зазначив, що спілкується з мерами інших європейських міст, цікавиться їх досвідом послаблення обмежень в ситуації пандемії.

«Я спілкуюсь і з мером Праги, і Берліну, Гамбургу. Цікавлюся, як там поступово починають виходити з обмежень. Але всі зазначають, що загроза не відступила і що надалі слід дотримуватися простих правил – гігієна, мити частіше руки, дотримуватися дистанції, носити захисні маски. Це обов’язкові заходи, що треба виконувати навіть під час зняття обмежувальних заходів», - наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з п’яти етапів.

Напередодні президент України Володимир Зеленський назвав умови для плавного виходу країни з карантину і анонсував представлення невдовзі прем'єр-міністром відповідного сценарію.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: