У Києві 39 хворих із Covid-19 у важкому стані

У Києві 39 хворих із Covid-19 у важкому стані

У столичних лікарнях перебуває 217 пацієнтів із Covid-19

Медики мобільних бригад, які тестують киян на Covid-19 вдома, із 30 березня зробили 2248 виїздів та відібрали 3797 зразків біоматеріалу для аналізів. Лише за минулу добу, 23 квітня, бригадами відібрано 355 зразків. Про це розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я Київської міської держадміністрації Валентина Гінзбург.

Вона нагадала, що мобільні бригади було створено згідно з наказом Департаменту охорони здоров’я на базі всіх без винятку Центрів первинної медико-санітарної допомоги столиці. Бригади функціонують за чітко визначеним алгоритмом, медичні працівники в повному обсязі забезпечені засобами індивідуального захисту та всім необхідним для безпечного і якісного забору зразків. До того ж, кожен із цих медиків пройшов спеціальні навчання.

«Вчасна діагностика – напрочуд важлива для запобігання розповсюдження епідемії та проведення адекватного лікування хворим на Covid-19. Роль мобільних бригад у цьому процесі важко переоцінити, тож дякую медикам «первинки» за все, що вони сьогодні роблять для киян!» – зазначила Гінзбург.

Вона окремо озвучила статистику щодо госпіталізованих за минулу добу киян.

«До столичних лікарень за 23 квітня госпіталізовано 20 пацієнтів, хворих на коронавірусну інфекцію. Виписано з клінічним одужанням (відсутність або значне зменшення симптомів хвороби, позитивна динаміка загального стану пацієнта та рентгенологічного дослідження) – 12 осіб. Загалом у лікарнях перебуває 217 пацієнтів (у тому числі 5 дітей) із підтвердженим діагнозом Covid-19. Серед них 39 хворих – у важкому стані, двоє підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Також до лікарняних закладів госпіталізовано 57 осіб (у тому числі 5 дітей) з підозрою на захворювання», – розповіла Гінзбург.

Вона також нагадала, що у столиці визначено 14 медзакладів першої та другої хвиль для прийому хворих на коронавірус. Загалом це понад 1700 ліжок, де можна розмістити пацієнтів з діагнозом Covid-19.

Як повідомлялося, станом на ранок 24 квітня, у Києві підтверджено 1122 випадки Covid-19. Такі дані оприлюднив Центр громадського здоров’я України. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 63 особи.

В інфекційних відділеннях Олександрівської лікарні Києва закінчуються місця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: