Київ готується до поганого «коронавірусного» сценарію: місто може розгорнути до 7 тисяч ліжок

Київ готується до поганого «коронавірусного» сценарію: місто може розгорнути до 7 тисяч ліжок

В Олександрівській лікарні підготували ще один корпус для хворих на коронавірус

У медичних закладах Києві, де приймають хворих на коронавірус, сьогодні є вже 400 апаратів штучної вентиляції легень. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн-пресконференції.

Також Кличко повідомив, що в Олександрівській лікарні підготували ще один корпус, де зможуть лікувати хворих на коронавірус.

«Олександрівська лікарня першою почала приймати хворих на коронавірус. І сьогодні інфекційне відділення там майже заповнене. Бо, на жаль, кількість хворих зростає. Але в Олександрівській підготували ще один корпус, де зможуть розміщувати хворих на коронавірус. Це ще до 100 ліжок», - сказав Кличко.

«Але, ми з самого початку говорили, що місто готується до різних сценаріїв. У Києві на сьогодні визначено вже 14 медзакладів першої та другої хвилі для прийому хворих на коронавірус. Загалом це понад 1700 ліжок, де можна розмістити хворих на коронавірус. У випадку поганого сценарію - місто може розгорнути до 7 тисяч ліжок. Але, я сподіваюся, до цього не дійде», - підкреслив Кличко. 

Мер столиці зазначив, що в медзакладах міста, де приймають хворих на коронавірус, сьогодні є вже 400 апаратів ШВЛ.

Він також подякував меценатам, які днями передали медикам Олександрівської лікарні портативну ізольовану палату.

«Це - герметична капсула, що має кисневу маску, вбудовані рукавиці, що дозволяє медикам робити необхідні маніпуляції без контакту з хворим. Така капсула дає змогу переміщати пацієнта із коронавірусом в межах корпусів лікарні на обстеження, не наражаючи оточуючих на небезпеку», - зазначив Кличко.

Як повідомлялося, станом на ранок 24 квітня, у Києві підтверджено 1122 випадки Covid-19. Такі дані оприлюднив Центр громадського здоров’я України. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 63 особи.

В інфекційних відділеннях Олександрівської лікарні Києва закінчуються місця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: