У Києві до опалення підключено 98% навчальних закладів

У Києві до опалення підключено 98% навчальних закладів

Заступник мера Ганна Старостенко звітує про стан запуску опалювального сезону у навчальних закладах столиці.

Наразі у Києві до опалення підключено 98% навчальних закладів. Теплопостачання в решту закладів ускладнено поривами, продуванням труб чи проведенням комплексних ремонтних робіт, що планується усунути найближчим часом. Відповідне доручення районним управлінням освіти дала заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під часпланової інспекції стану проходження опалювального сезону у навчальних закладах столиці.

«Із початком опалювального сезону ми розпочинаємо планові перевірки температурного режиму в наших навчальних закладах. Першим було проінспектовано Дніпровський район, де найбільша кількість закладів – 139, і 100% підключення, та Оболонський район, де 91% підключення, що є найгіршим показником», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, перевірка показала, що головною причиною незадовільного температурного режиму є занижена температура теплоносія, яка надходить у садочки, та внутрішні пориви. За результатами перевірки, Ганна Старостенко дала доручення районним управління освіти зв’язатися з постачальниками тепла та вжити всіх необхідних заходів, щоб у приміщеннях дитсадочків найближчим часом було тепло.

«Під час інспекції ми побачили в дії ефект від розпочатої рік тому програми з термомодернізації навчальних закладів столиці. Дитсадки, що побудовані 50 років тому за одним і тим же проектом, істотно різняться в температурних режимах. У тому садочку, який було комплексно модернізовано, дуже тепло: 23-24 градуси, в іншому ж, без утеплення, ми зафіксували 14-16 градусів, що є незадовільним», – повідомила заступник голови КМДА.

Вона зазначила, що минулого року  було термосановано 9 дитячих  садків і школу. Цьогоріч до 1 вересня були завершені роботи з термосанації в одній школі та до кінця року планується комплексно утеплити ще 5 дитячих садочків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: