У Києві скоєно черговий напад на журналістів

У Києві скоєно черговий напад на журналістів
Поліція розшукала нападників 
Фото: Нацполіція

Агресивні чоловіки ледь не наїхали автівкою на ведучу

4 квітня по вулиці Прирічній в Оболонському районі столиці стався інцидент за участі тележурналістів та невідомих чоловіків.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

До поліції звернулись із заявою журналісти одного зі столичних телеканалів та розповіли, що невідомі перешкоджали їм проводити зйомку. За їх словами, знімальна група готувала сюжет із зони відпочинку щодо дотримання карантинних обмежень, а тим часом на місце під’їхав автомобіль, з якого вийшли невідомі чоловіки. Один з них почав поводитись агресивно, ображати ведучу та штовхати оператора. Після цього вони сіли в автомобіль та під час руху ледве не здійснили наїзд на знімальну групу, після чого поїхали у невідомому напрямку.

Співробітники київської поліції після комплексу розшукових заходів встановили місцезнаходження даного автомобіля та підозрюваних. Ними виявилися кияни – 40-ка та 57-ми років. Чоловіків було доставлено до Оболонського управління поліції для проведення слідчих дій.

Слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Затримувати правопорушників за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України неможливо, оскільки санкція статті, за якою триває досудове розслідування, не передбачає позбавлення волі.

Правоохоронці встановлюють обставини вчинення даного кримінального правопорушення.

Нагадаємо, 2 квітня у Гідропарку невідомі чоловіки вчинили напад на знімальну групу телеканалу ZIK під час інспектування столичних парків та спортивних майданчиків.

За фактами нападів на знімальні групи двох телеканалів розпочато кримінальні провадження.

Поліція затримала чоловіка, який напав на журналістів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: