У Гідропарку невідомі напали на журналістів (відео)

У Гідропарку невідомі напали на журналістів (відео)
Чоловік на спортивному майданчику вдарив журналістку
Фото: скріншот відео

У МВС обіцяють встановити та притягнути до відповідальності нападників

У Гідропарку в Києві невідомі чоловіки вчинили напад на знімальну групу телеканалу ZIK під час інспектування столичних парків та спортивних майданчиків.

Зокрема, невідомі молодики напали на журналістку після її прохання пояснити перебування на спортивному майданчику, що заборонено на час карантину. 

«Ми сьогодні інспектували місто. Перевіряли, чи дотримуються люди умов карантину, як себе поводять, чи дотримуються безпечної дистанції. Але у Гідропарку сталася велика неприємність. Нас намагалися побити, нас штовхали, мене та оператора вдарили, намагалися побити камеру та лаялися», – розповіла журналістка ZIK Алла Жизневська. 

На відео видно, як чоловік спортивної статури штовхає журналістку та нападає на оператора. Також молодик заявляє, що йому «начхати на заборону» та «начхати на закон», бо спортивний майданчик у парку – це єдине місце, де він може займатися спортом.   

Він також стверджує, що йому «ніхто нічого не зробить».

Журналісти телеканалу звернулися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, мера Києва Віталія Кличка та вимагають розібратися у цій ситуації.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко вже заявив, що усі особи, які нападали і застосовували насильство до знімальної групи телеканалу, будуть притягнені до відповідальності за статтею 171 Кримінального кодексу України.

Він пояснив, яке покарання загрожує молодикам, які напали на знімальну групу.

«Залежить від того, які були завдані тілесні ушкодження. Якщо тілесних ушкоджень немає, то це може бути штраф або умовний термін. Якщо в оператора будуть тілесні ушкодження середньої тяжкості, то за це можна загриміти вже і за ґрати. Тому обличчя там досить добре видно. Ми всіх встановимо, в тому числі, і за трафіком мобільних телефонів», – зазначив Геращенко.

Як повідомлялося, у Києві група підлітків жорстоко побила журналіста. Напад стався 27 березня на вулиці Драгоманова в Дарницькому районі Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: