У Києві співробітника ДАБІ затримано за вимагання хабара (фото)

У Києві співробітника ДАБІ затримано за вимагання хабара (фото)
Проведено обшуки автомобіля посадовця
Фото: Нацполіція

Посадовця викрили під час отримання талонів на заправку авто газом обсягом 2500 літрів

Працівниками слідчого управління столичної поліції та управління стратегічних розслідувань у Києві за процесуального керівництва прокуратури Києва затримано 44-річного головного інспектора Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Правоохоронці викрили службовця у вимаганні та отриманні від приватного підприємця неправомірної вигоди, а саме талонів на заправку газом обсягом 2500 літрів на загальну суму 1000 доларів США.

«У такий спосіб посадовець нібито «вирішив» питання приватного підприємця щодо незастосування штрафних санкцій відносно нього за результатами проведеної перевірки. Правопорушника затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та оголошення про підозру у вчиненні злочину, за який передбачено до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна», - розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Києва Олег Кисельов.

Проведено невідкладні слідчі дії, а саме відібрання пояснень у затриманого та свідків, а також обшуки автомобіля, звідки вилучили речові докази.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: