Двоє податківців попалися на хабарі у $15 тисяч

Двоє податківців попалися на хабарі у $15 тисяч

Слідчі ДБР затримали податківців 21 вересня 2019 року під час одержання неправомірної вигоди

Фото ДБР

Держслужбовці вимагали хабар у $15 тисяч за зменшення суми штрафних санкцій

До суду скеровано обвинувальний акт відносно двох головних державних ревізорів-інспекторів одного з відділів Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області. Податківці обвинувачуються у одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

«Слідством встановлено, що обвинувачені під час проведення планової перевірки з питань дотримання вимог податкового законодавства одного з приватних товариств вимагали та одержали від його представника неправомірну вигоду в сумі 15000 доларів США. За хабар податківці обіцяли зменшити суму штрафних санкцій, внаслідок виявлених порушень та скласти акт перевірки на користь товариства», йдеться у повідомленні.

Слідчі ДБР затримали податківців 21 вересня 2019 року під час одержання неправомірної вигоди.

Як повідомляється, процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Київської області. Оперативний супровід – Вінницьке управління ДВБ Нацполіції України.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: