У київському метро розповіли, коли відкриються і що робити з простроченими проїзними

У київському метро розповіли, коли відкриються і що робити з простроченими проїзними

«Київський метрополітен» чекає на прийняття відповідного рішення від Кабінету міністрів

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» готове відновити роботу з 25 травня.

Про це повідомила заступник начальника метрополітену Наталія Макогон.

«Після прийняття рішення ми одразу готові відновити роботу. Якщо нам дозволять з 25-го (травня), то ми відповідно запустимось з 25-го», - сказала вона Українським Новинам.

Макогон повідомила, що «Київський метрополітен» чекає на прийняття відповідного рішення саме від Кабінету міністрів, який і зупинив пасажирські перевезення в метро.

За її словами, в цьому рішенні буде алгоритм роботи метро, який «Київський метрополітен» готовий виконувати.

«На сьогоднішній день відпрацьовується юридичний механізм щодо компенсації тим, у кого були проїзні на березень або квітень», - зазначила вона.

За її словами, питання про отримання компенсації буде вирішено до відновлення роботи метро.

«Ті, у кого зелені картки, зможуть використовувати свої поїздки, ті, у кого є жетони, зможуть використовувати їх деякий час», - додала вона.

Макогон зазначила, що «Київський метрополітен» не зупиняв свою роботу, були зупинені тільки пасажирські перевезення, а підприємство продовжувало проводити ремонтні роботи, обслуговувати інфраструктуру.

Як відомо, з 12 травня у Києві запроваджено перший етап послаблення обмежувальних заходів. Але наземний громадський транспорт працює на першому етапі послаблень в нинішньому - обмеженому режимі. А метро поки що не відновить роботу.

Як повідомляв глава уряду Денис Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

Після послаблення карантину на столичних дорогах спостерігаються величезні затори.

У зв’язку з роботою громадського транспорту в обмеженому режимі люди годинами простоюють в чергах, щоб дістатися до роботи.

13 травня мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду із проханням відновити з 25 травня роботу столичного метрополітену у звичайному режимі.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій вважає, що не можна відкривати метро 25 травня.

Кличко закликав киян після відкриття метро користуватися ним тільки за нагальної потреби і дотримуючись усіх правил безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: