Кличко пояснив киянам, як користуватися метро після відкриття

Кличко пояснив киянам, як користуватися метро після відкриття
Столичне метро відкриється не раніше 25 травня

Кличко закликав киян за можливості продовжувати працювати дистанційно

Столичний голова Віталій Кличко закликав киян після відкриття метро користуватися ним тільки за нагальної потреби і дотримуючись усіх правил безпеки. Про це він сказав під час онлайн-пресконференції.

«Київ, як і багато інших міст країни, розпочав запроваджувати послаблення обмежень. Але я хочу звернутися до киян: ті, хто поки можуть працювати дистанційно, – продовжуйте це робити, бо так безпечніше для вашого здоров'я. Роботодавці теж мають подумати про безпеку своїх співробітників. Оптимізуйте час їх перебування на роботі. Дотримуйтеся всіх правил і санітарних норм. Давайте не обвалимо зараз ситуацію! Бо вірус не відступив», - наголосив Кличко.

Він зазначив, що з послабленням обмежень багато людей уже вийшли на роботу. І транспортна ситуація в столиці наразі складна. Саме тому він звернувся до уряду щодо відкриття метро в Києві.

«Але хочу наголосити: це не означає, що ним треба буде користуватися, не враховуючи ситуацію, в якій ми живемо вже більше двох місяців. Будьте розсудливими, думайте, насамперед, про свою безпеку! Так, метро працює в багатьох містах Європи. Але там немає натовпів, і люди користуються ним тільки за нагальної потреби і дотримуються правил. І, навіть, якщо вам набридло це чути, я все одно буду повторювати: якщо ви самі нехтуєте своїм здоров'ям та здоров'ям своїх близьких – вас не зможе врятувати ніхто! Дотримуйтеся правил безпеки та вимагайте цього від людей навколо. Бо Кличко кожному маску не одягне! Ми повинні подолати цей виклик. І зможемо це зробити тільки спільними зусиллями. Коли кожен розумітиме свою відповідальність, розумітиме, що загроза - реальна, а не міф», - наголосив Кличко.

Як відомо, з 12 травня у Києві запроваджено перший етап послаблення обмежувальних заходів. Мер Віталій Кличко показав ролик, в якому продемонстрував, що Київ відкриває 12 травня.

Але наземний громадський транспорт працює на першому етапі послаблень в нинішньому - обмеженому режимі. А метро поки що не відновить роботу.

Як повідомляв глава уряду Денис Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

Після послаблення карантину на столичних дорогах спостерігаються величезні затори.

У зв’язку з роботою громадського транспорту в обмеженому режимі люди годинами простоюють в чергах, щоб дістатися до роботи.

13 травня мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду із проханням відновити з 25 травня роботу столичного метрополітену у звичайному режимі.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій вважає, що не можна відкривати метро 25 травня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: