У «Київводоканалі» думають, як постачати хлор з-за кордону

У «Київводоканалі» думають, як постачати хлор з-за кордону

«Київводоканал» наразі не має досвіду закупок хлору із-за кордону

«Київводоканал» розглядає можливість постачання рідкого хлору з-за кордону для знезараження води, яку подає жителям міста. Про це компанія повідомила у відповідь на інформаційний запит УНН.

Так, «Київводоканал» зараз розглядає варіант постачання рідкого хлору з-за кордону для того, щоб знезаражувати міську воду. Водночас, постачання хлору з Європи є проблематичним через складну процедуру транспортування речовини.

«В Україні є компанія, яка намагається організувати великі постачання хлору в контейнерах автомобільним транспортом, але оформлення дозвільних документів та інших процедур займає багато часу. Навіть більше, таких спеціалізованих контейнерів недостатньо. Постачання хлору в цистернах з Європи також є проблематичними. Європейські цистерни не можуть змінювати колісну базу, а також повинні бути сертифіковані на території Україні. «Київводоканал» наразі не має досвіду закупок хлору із-за кордону, тому важко прогнозувати, наскільки стабільними вони можуть бути», - йдеться в повідомленні.

Водночас, в компанії додали, що «Дніпроазот» вже надав до «Київводоканалу» свої пропозиції щодо укладення договору по постачання хлору.

Українська асоціація підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія» звернулася до РНБО та уряду з проханням посприяти вирішенню ситуації.

Як повідомлялося раніше, в середині  червня  «Дніпроазот» попередив, що він припиняє постачання та зупиняє виробництво рідкого хлору. У зв’язку з цим на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України  виникла складна ситуація з подальшим  знезараженням  питної води.

Про ситуацію, що склалася, Асоціація «Укрводоканалекологія» терміново повідомила уряд та РНБО з проханням втрутитися та вирішити питання з постачання хлору. 23 червня було проведено виїзне засідання  в Дніпровській ОДА, де були начебто досягнуті домовленості з керівництвом «Дніпроазоту» по відновленню виробництва хлору, але станом на 6 липня воно не було запущене.

У «Київводоканалі» 6 липня заявили, що якщо завод «Дніпроазот» терміново не відновить свою роботу, то вже з 9 липня подача води в централізовану водопровідну мережу в деяких регіонах та містах України може бути значно обмежена, а в деяких містах і повністю припинена.

9 липня «Київводоканал» заявив, що Київ достатньо забезпечений хлором, який використовують для знезараження води.

Читайте також матеріал Хлорна паніка в Україні. Трохи комунальної хімії для мерів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: