Киян заспокоїли: хлорки достатньо для знезараження питної води

Киян заспокоїли: хлорки достатньо для знезараження питної води

Найближчим часом у місті не планується введення графіку подачі води

ПрАТ «АК «Київводоканал» заявив, що Київ достатньо забезпечений хлором, який використовують для знезараження води.

«Місто Київ станом на сьогодн в достатній кількості забезпечене рідким хлором, який Київводоканал використовує для знезараження питної води», – повідомив Голова правління - генеральний директор ПрАТ «АК «Київводоканал» Дмитро Новицький.

«Київводоканал» наголошує, що найближчим часом в місті не планується введення графіку подачі води.

Крім того, водоканали України наразі розглядають різні способи знезараження води, як альтернативу хлору. Опрацьовується декілька варіантів заміни цього знезаражувача на сучасні та безпечніші – низькоконцентрований гіпохлорит натрію, змішані оксиданти, чи діоксид хлору.

Як повідомлялося раніше, в середині  червня  «Дніпроазот» попередив, що він припиняє постачання та зупиняє виробництво рідкого хлору. У зв’язку з цим на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України  виникла складна ситуація з подальшим  знезараженням  питної води.

Про ситуацію, що склалася, Асоціація «Укрводоканалекологія» терміново повідомила уряд та РНБО з проханням втрутитися та вирішити питання з постачання хлору. 23 червня було проведено виїзне засідання  в Дніпровській ОДА, де були начебто досягнуті домовленості з керівництвом «Дніпроазоту» по відновленню виробництва хлору, але станом на 6 липня воно не було запущене.

У «Київводоканалі» 6 липня заявили, що якщо завод «Дніпроазот» терміново не відновить свою роботу, то вже з 9 липня подача води в централізовану водопровідну мережу в деяких регіонах та містах України може бути значно обмежена, а в деяких містах і повністю припинена.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: