У Лук’янівському СІЗО відкрили корпус з ремонтом за 3,5 млн грн (фото)

У Лук’янівському СІЗО відкрили корпус з ремонтом за 3,5 млн грн (фото)
В камерних приміщеннях встановлено унітази із зливними механізмами та рукомийниками, санвузли відгороджені перегородками

Камерні приміщення обладнано меблями та інвентарем відповідно до вимог нормативно-правових актів

Сьогодні, 21 грудня, на території Київського слідчого ізолятору відбулося відкриття оновленого режимного корпусу для тримання жінок та лазні загальною площею 750 кв. м, який було збудовано у 1989 році.

Починаючи з 2014 року, перший та другий поверхи корпусу не використовувались, експлуатувалась тільки частина цокольних приміщень, де на сьогодні розташовано банно-пральний комплекс. Про це повідомляє прес-служба Мінюсту.

«З огляду на необхідність покращення умов тримання було прийнято рішення про відновлення функціонування зазначеного режимного корпусу. Введення його в експлуатацію дозволить створити додатково понад 100 спальних місць, при цьому враховано норму площі 4 м кв. на одну особу, передбачено повноцінне природне освітлення камер, оновлено інженерні мережі, утеплено фасад, тобто максимально враховано діючі норми та правила», - зазначив під час відкриття заступник міністра юстиції Денис Чернишов. 

Він повідомив, що всього відремонтовано 25 камерних приміщень житловою площею 450 кв. м, відновлено функціонування лазні. Крім того, на першому поверсі буде розташоване приймальне відділення, на другому - кабінети начальника, оперативних працівників, побутова кімната та кабінет лікаря.

Камерні приміщення обладнано меблями та інвентарем відповідно до вимог нормативно-правових актів. В камерних приміщеннях встановлено унітази із зливними механізмами та рукомийниками, санвузли відгороджені перегородками, в окремих камерах встановлено нові сучасні телевізори.

«З метою здійснення посиленого нагляду за особами, які будуть триматися у вказаному вище корпусі додатково буде встановлено 7 камер відеоспостереження», - додав заступник міністра юстиції.

На капітальний ремонт було витрачено 3 476 900 грн коштів державного бюджету.

Загалом, протягом 2018 року було залучено 47 млн грн на проведення будівництва (реконструкції) 5 об’єктів, капітального ремонту 9 об’єктів та поточного ремонту 1556 об’єктів, зокрема й за рахунок коштів спеціального фонду держбюджету – 37,2 млн грн, загального фонду держбюджету – 7,9 млн грн та коштів державних підприємств – 1,9 млн гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: