У столичному виші відзначили наближення китайського нового року: фоторепортаж

У столичному виші відзначили наближення китайського нового року: фоторепортаж
У Київському університеті імені Бориса Грінченка відзначили наближення свята Весни
Фото: Сіньхуа / Сергій Старостенко

У Київському університеті імені Бориса Грінченка 18 січня зібралися китайські і українські студенти, бізнесмени, політики і дипломати, щоб разом відзначити наближення свята Весни - традиційного китайського Нового року за місячним календарем.

Китайський Новий рік («чуньцзє», буквально свято Весни) – найважливіше з традиційних китайських свят, яке часто неофіційно називають «Місячним Новим роком», оскільки воно є похідним елементом віковічно успадкованого місячно-сонячного китайського календаря, а сама його дата визначається на основі місячних фаз у день другого молодика після зимового сонцестояння. Ці дні зазвичай перетворюються на фестиваль, який традиційно починається в перший день першого місяця китайського календаря і закінчується Святом ліхтарів, яке настає на 15-й день святкувань. У цю новорічну пору більшість китайців збирається сім'ями на свою щорічну «вечерю возз'єднання».

Китайський Новий рік є найдовшим і найважливішим святом у китайському місячному календарі. Походження цього свята сягає давніх часів і набуло теперішніх форм та символізму завдяки міфам, віруванням та традиціям що збереглися в китайському суспільстві — це свято стало відображенням про те, як люди вели себе і в що вони вірили в самі впродовж багатьох віків історії Китаю. Як відомо, Новий рік за Східним календарем настає наприкінці січня — у лютому — майже на місяць пізніше «звичайного» Нового року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: