Вибух авто у Києві: медики розповіли про стан поранених дітей

Вибух авто у Києві: медики розповіли про стан поранених дітей

Хлопчик досі перебуває у важкому стані

Стан трьох дітей, які постраждали від вибуху в авто в Києві, стабілізовано, а найменший учасник події перебуває у важкому стані, після операції він у медикаментозному сні.

Про це розповіли лікарі Охматдиту на брифінгу в Києві. .  

Заступник головного лікаря з медичної частини Тетяна Іванова, яка зараз виконує обов’язки головного лікаря, сказала: «На даний момент стан трьох дійте стабільний, стан ще однієї дитини, наймолодшої, потребує більшої уваги медичних працівників».

Завідувач відділом ургентної хірургії Олександр Грішин додав: «Найтяжча (за станом) дитина – це хлопчик 5 років, якого вчора доставили з множинними осколковими пораненнями… Вчора (ним) займалися окулісти, хірурги. Було поранення м’яких тканин, черевної порожнини без явних ознак ушкодження органів. Був поставлений дренаж».

«На сьогоднішній ранок стан дитини погіршився в тому плані, що все ж було виявлено поранення кишки. Зараз лише закінчилася операція – прооперована дитини перебуває у відділенні реанімації», – повідомив він.

«Ще двоє дітей із множинними пораненнями, у яких теж є, за комп’ютерною томографією, осколки цього вогнепального предмета, будуть зараз іти на діагностичну лапароскопію з метою попередження ускладнень у черевній порожнині», – сказав Грішин  

Хлопчик перебуває без тями. «Він в стані медикаментозного сну був і вчора, і сьогодні», – повідомив Грішин

Дитячий нейрохірург Вадим Зябченко додав: «У дитини важка відкрита проникаюча черепно-мозкова травма з багатоуламковим ураженням гловного мозку, з розташуванням уламків у лобній і тім’яній ділянках. Ми їх не видаляємо, бо це буде травма, несумісна з життям. Вчора було оброблено вхідні ворота раневого каналу, нейрохіругічне втручання поки що не планується – спостерігаємо за станом».

«Це дуже важка черепно-мозкова травма», – наголосив він

Іванова додала: «Для збереження зору дитини робиться все можливе. Вчора було проведене первинне оперативне втручання на очах у хлопчика. Призначена масивна антибактеріальна терапія. Наступний етап оцінки стану очей дитини планується через два дні. Так за протоколом».

Щодо осколків, то Грішин сказав: «Сьогодні під час лапаротомії ми жодного сколка не змогли знайти. Примінялися й магніти… До речі, сьогодні був запрошений для координації дій доцент кафедри військово-польової хірургії – тактика була узгоджена з ним. Зараз не основна мета – дістати осколки. Їх дуже багато, вони дрібні».

«Щоб їх дістати, це треба зробити дитині травму, яка може бути несумісна з життям… Ті осколки, які видно, ті видаляються – а шукати осколки в глибині… Зараз головне завдання – стабілізувати, щоб діти вижили», – сказав він.

Завідувач відділенням ортопедії Олексій Бебешко додав, що у 8-річної дівчинки були видалені осколки – їх передали поліції. «Вони схожі були на коробку з-під чаю. У жерстяній коробці – вони такі пласкі, обвуглені, 3-5 міліметрів».

Осколки з обличчя хлопчика не видалено.

За словами Бебешка, у всіх дітей є ураження верхніх і нижніх кінцівок. «Кінцівки збережені будуть всі. Переломів у дітей нема», – сказав він.

«Ті (осколки), які в черевній порожнині, потребують діагностики. І якщо немає пошкодження полих органів, то вони не потребують видалення», – наголосив лікар

«Найважчий – цей 5-річний хлопчик, зараз офтальмологи після стабілізації планують оперативні втручання щодо видалення цих осколків і реконструктивних операцій», – додав Бебешко.

Іванова запевнила, що вся необхідна допомога надається, а коли можна почати реабілітацію, поки не зрозуміло, бо «діти перебувають у гострому періоді» після процедур.

Нагадаємо, 14 червня у Києві на вулиці Чорнобильській вибухнув автомобіль, постраждали четверо дітей. Одна дитина - у комі.

Слідчими поліції відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Глава МВС Арсен Аваков повідомив, що власника автівки затримали на Рівненщині. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: