Як сьогодні працює столичний транспорт в умовах карантину (фото)

Як сьогодні працює столичний транспорт в умовах карантину (фото)
Забезпечено обов’язкову дезінфекцію рухомого складу
Фото: Олександр Густєлєв, Facebook

Наразі у Києві курсують до 300 одиниць автобусів, тролейбусів i трамваїв

У Києві у спеціальному режимі щодня на маршрути виходить до 300 одиниць автобусів, тролейбусів i трамваїв комунального підприємства «Київпастранс». Про це повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Густєлєв.

«Безперебійна робота наземного громадського транспорту під час карантину – непросте завдання в логістичному i фінансовому плані. В умовах роботи у спеціальному режимі щодня на маршрути виходить до 300 одиниць автобусів, тролейбусів i трамваїв. Графік маршрутів складається з урахуванням пасажиропотоку – у години пік на лінії працює максимальна кількість транспорту», – розповів він.

У постійному режимі 4 автобусні, 4 тролейбусні та 3 трамвайні депо забезпечують обов’язкову дезінфекцію рухомого складу – як перед виїздом на лінію, так i упродовж дня.

Крім того, всі водії та кондуктори забезпечені медичними масками – за цим слідкують у кожному депо. Це є запорукою безпеки пасажирів i власне працівників КП «Київпастранс».

«До речі, на сьогоднішній день десятки тисяч громадян, лікарів в першу чергу, які забезпечують життєдіяльність столиці та мають право на спецпроїзд, використовують саме наземний громадський транспорт», - додав Густєлєв.

Нагадаємо, з 23 березня громадський транспорт столиці перевозить виключно тих пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя міста та країни.

Окрім того, пасажирам потрібен спеціальний квиток, який вони мають отримати в установі, підприємстві чи організації, де працюють.

Пасажири зі спеціальними перепустками у громадський транспорт оплачуватимуть проїзд, як зазвичай.

Для таких перевезень розроблені маршрути громадського транспорту.

Столична влада оприлюднила розклад маршрутів наземного громадського транспорту на період дії у Києві обмежувальних заходів.

Їздити в транспорті можна тільки за наявності спеціального квитка для проїзду в міському транспорті, посвідчення особи, а також за наявності засобу індивідуального захисту – медичної маски.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: