У столичній мерії пояснили, як оформити перепустки для користування громадським транспортом

У столичній мерії пояснили, як оформити перепустки для користування громадським транспортом
У мерії закликали киян не штурмувати у понеділок громадський транспорт

Громадський транспорт возитиме з понеділка тих, хто працює у лікарнях, у правоохоронних органах, у продовольчих магазинах і аптеках, рятувальників, фахівців, які забезпечують функціонування житлово-комунального господарства міста

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник пояснив, хто і як може оформити перепустки для користування громадським транспортом в умовах карантину. Про це Поворозник написав у Facebook.

«Столичний громадський транспорт з понеділка працюватиме в режимі запроваджених обмежень! А значить: не для всіх пасажирів. У нинішній ситуації громадський транспорт має забезпечити перевезення на роботу виключно працівників сфер критичної інфраструктури міста. А саме тих, хто працюють у лікарнях, у правоохоронних органах, у продовольчих магазинах і аптеках, рятувальників, фахівців, які забезпечують функціонування житлово-комунального господарства міста», - написав Поворозник.

Він підкреслив, що всі інші, кому треба на роботу чи в гостро необхідних справах, мають пересуватися містом приватним транспортом, таксі чи транспортом, організованим установою чи підприємством, де людина працює.

«Тому не треба завтра штурмувати зупинки громадського транспорту! Він працюватиме виключно для визначених категорій пасажирів!» – наголосив заступник голови КМДА.

Також він пояснив, як отримати спеціальні квитки для працівників критично важливої інфраструктури міста.

«Щоб забезпечити своїх працівників спецквитками, керівники таких підприємств мають звернутися до профільних департаментів КМДА (Департамент охорони здоров’я, Департамент житлово-комунальної інфраструктури, Департамент промисловості та розвитку підприємництва) або до Управління з питань цивільного захисту, чи за місцем розташування – до районних державних адміністрацій. Департаменти, управління та РДА, а також органи державної влади, місцевого самоврядування, в тому числі за зверненнями керівників підприємств, установ, організацій, що забезпечують життєдіяльність країни та міста Києва, сформують пропозиції щодо необхідної кількості спеціальних квитків та передадуть їх до Департаменту транспортної інфраструктури, який забезпечить видачу спеціальних квитків підприємствам», – зазначив Поворозник.

Як повідомлялося, з 23 березня Київ вводить спеціальні перепустки в транспорт. Хто матиме на них право.

Нагадаємо, 21 березня у Києві заборонили користуватися дитячими та спортивними майданчиками.

Також Київська міська державна адміністрація затвердила правила перебування в аптеках та продуктових магазинах, за якими у приміщенні повинна перебувати одна особа на 10 м кв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: