Ясновєда і Фараон: які незвичні імена давали новонародженим киянам цьогоріч

Ясновєда і Фараон: які незвичні імена давали новонародженим киянам цьогоріч
Найпоширенішими жіночими іменами у 2018 році стали Софія, Злата, Марія, Мілана

Індивідуальність малечі батьки підкреслюють вибором незвичного імені

У 2018 році у Києві новонародженим дівчаткам найчастіше давали імена Софія, Злата, Марія, Мілана. Найпоширенішими чоловічими іменами стали Максим, Артем, Олександр, Дмитро. Про це повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Києві.

«Рідковживані імена за 2018 рік при державній реєстрації народження дітей у місті Києві:

  • жіночі: Єсенія, Роксолана, Радана, Тереза, Іріс, Агая, Фаїна, Ясновєда, Златояра, Касандра, Рада, Каталєя, Магдалина, Ляля, Леля, Вія, Мелоді, Кая, Лукерія, Грета, Кармен, Вєста;
  • чоловічі: Азарій, Марсель, Златозар, Сварг, Кипріан, Закарія, Лео, Томас, Самійло, Тадей, Леонард, Соломон, Радомір, Дарко, Северин, Рувин, Кипріан, Оскар, Єремія, Фараон, Михва.

В управлінні юстиції зазначають, що нерідко батьки хочуть, щоб їх дитина була особлива, не така як всі. Зазвичай індивідуальність малечі батьки підкреслюють вибором незвичного імені. При чому рідкісні імена помітно ідуть хвилями із року в рік.

«Іноді нестандартні імена присвоюються дитині у зв’язку з національними традиціями їх батьків. Нагадаємо, що відповідно до законодавства заяви про зміну імені приймаються лише стосовно громадян України. Фізична особа, яка досягла 14-ти років, має право змінити своє прізвище та (або) власне ім'я за згодою батьків або за згодою піклувальника. Фізична особа, яка досягла 16-ти років, має право на власний розсуд змінити своє прізвище та (або) ім’я. Змінити можливо лише ім’я та прізвище! Зміна по батькові можливо лише у разі зміни батьком дитини свого власного імені», - нагадали юристи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: