Найчастіше від щеплень відмовляються мешканці Прикарпаття

Найчастіше від щеплень відмовляються мешканці Прикарпаття
У 2018 році 22% опитаних українців, що мають дітей, відмовлялись від вакцинації

Батьки у Волинській, Херсонській і Кіровоградській областях найбільш прихильні до вакцинації дітей – там цей показник подекуди сягає 100%

В Івано-Франківській області найчастіше відмовляються від планових щеплень дітей. Про це повідомила доцент магістерської програми «Менеджмент в охороні здоров'я» Національного університету «Києво-Могилянська академія» Тетяна Степурко під час прес-конференції, передає УНН.

«У 2018 році 22% опитаних, що мають дітей, відмовлялись від вакцинації, тоді як у 2016 році цей показник був 25%. Івано-Франківська область уже третій рік поспіль демонструє найбільшу частку тих, хто відмовлявся від вакцинації. І не очікувано у 2018 році цей показник дуже зріс в Хмельницькій області – з 13% до 76%», – повідомила Степурко.

При цьому вона додала, що батьки у Волинській, Херсонській і Кіровоградській областях найбільш прихильні до вакцинації дітей – там цей показник подекуди сягає 100%.

«За останні роки ми спостерігаємо незначне покращення, але покращення відбувається (щодо довіри батьків до вакцинації дітей – ред.)», – повідомила Степурко.

Зазначимо, наведені дані були отримані в ході соцопитування 10194 респондентів, проведеного протягом червня-липня 2018 року.

Зазначимо також, що МОЗ з’ясувало, хто винен у дефіциті вакцин в поліклініках.

Також нагадаємо, що за останній тиждень на кір в Україні захворіли 2652 людини - 893 дорослих і 1759 дітей (це на 1,5 % більше, ніж минулого тижня).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: