За перший квартал киянам повернули понад 11 млн грн за неякісні комунальні послуги

За перший квартал киянам повернули понад 11 млн грн за неякісні комунальні послуги

Переважна більшість скарг киян стосується неналежного надання комунальних послуг та завищених нарахувань

За І квартал 2019 року до Управління (Інспекції) самоврядного контролю Київської міської держадміністрації надійшло та опрацьовано 142 письмових звернення мешканців столиці щодо порушень при наданні житлово-комунальних послуг. Переважна кількість звернень стосувалась питань неналежного надання послуг з централізованого опалення та завищених нарахувань за послуги з централізованого опалення. Про це повідомила прес-служба Управління.

За І квартал 2019 року Керуючими компаніями з обслуговування житлового фонду районів міста Києва на користь споживачів здійснено перерахунок за неякісно надані або ненадані послуги з утримання будинків та прибудинкових територій на загальну суму 11,24 млн грн.

В Управлінні самоврядного контролю зазначили, що одним із інструментів контролю зі сторони споживачів у випадках неякісного надання або невчасного надання послуг з утримання будинків є складання актів-претензій. Форма акту-претензії та порядок проведення перерахунку визначені в постанові Кабінету міністрів України від 11 грудня 2013 р. № 970 «Про затвердження Порядку проведення перерахунку розміру плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у разі перерви в їх наданні, ненадання або надання не в повному обсязі» та в постанові Кабінету міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1145 «Про затвердження Порядку проведення перевірки відповідності якості надання деяких комунальних послуг та послуг з управління багатоквартирним будинком параметрам, передбаченим договором про надання відповідних послуг».

До слова, 23 травня було презентовано мобільний додаток Kyiv Smart City. Поступово Kyiv Smart City розширятиме функціонал. У додатку можна буде скористатись усіма найпоширенішими міськими сервісами. Зокрема, можна буде оплатити комунальні послуги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: