Саакашвілі розповів, хто міг замовити обшуки в Одеській ОДА

 Саакашвілі розповів, хто міг замовити обшуки в Одеській ОДА

Обшуки в Одеській ОДА – це звичайний політичний «наїзд», зазначив Саакашвілі.

Обшуки в Одеській облдержадміністрації пов'язані із протидією діяльності команді одеських реформаторів. Про це в ефірі «5 каналу» в програмі «Погляд» заявив чільник Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі.

«Фабула була така: ці гроші, якийсь є там фонд, є люди, які потім через Одеську митницю відмивають гроші. Тобто все дуже просто. Це спекуляція. Давайте говорити так: на Одеські митниці гроші робляться? Не робляться. Хабарі беруться? Не беруться ... Для того, щоб зрозуміти, що це не так, достатньо проїхати один раз дорогою Одеса-Київ. Я поясню чому. Одеса-Київ розбита. Знаєте, чому вона розбита? Тому що всі ці фури замість того, щоб розмитнюватися в Одесі, пішли всі на Київ. Це не те, що я розказав, Марушевська розказала, ми такі чисті пухнасті. Ні. Подивіться на дорогу. Всі ці фури, не можуть вже домовлятися перевізники щодо майданчиків в Одесі і таке інше, побігли всі на Вінницьку митницю, на Київську міську, Сумську», – сказав він.

Чільник Одеської ОДА також прокоментував ймовірних замовників обшуків.

«Севрук – звичайна частина корупційної системи. Ні. Конкретні потоки, ті люди, які контролюють ДФС до цього часу. Це можуть бути люди з оточення лідерів країни, немає жодних сумнівів щодо цього. Це можуть бути і фракції, які у Верховній Раді реально контролюють ці потоки, а там кілька їх, це знайомі обличчя, про яких ми неодноразово говорили. Це люди, які реально контролюють тіньові потоки в Україні, які реально розподіляють всі ці речі», – зазначив Саакашвілі.

Нагадаємо, у четвер, 26 травня, співробітники СБУ і Генпрокуратури прийшли з обшуком в кабінет помічника-радника Саакашвілі Нішніанідзе. Як повідомила прес-служба ГПУ, обшуки провели в рамках кримінального провадження за фактом незаконних операцій з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) посадовими особами генерального консульства Грузії в 2012-2013 роках.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: