Адвокат повідомив про зникнення капітана судна «Норд»

Адвокат повідомив про зникнення капітана судна «Норд»

Суд чотири рази переносив розгляд справи Горбенка, останній раз 10 січня 

У Службі безпеки України спростовують причетність до зникнення Володимира Горбенка

Капітан кримського судна «Норд» Володимир Горбенко, обвинувачений українським слідством у незаконному рибному промислі та порушенні порядку в'їзду і виїзду з анексованого Криму, зник.

Про це повідомляють українські та російські ЗМІ з посиланням на адвокатів.

«Ми втратили з ним зв'язок. Починаючи з суботи (26 січня – ред.), до сьогоднішнього дня ми не можемо з ним зв'язатися, навіть через родичів. Ми дуже переймаємося з цього приводу, оскільки на 1 лютого у нас призначене судове засідання з його участю», – заявив адвокат Максим Могильницький.

За словами адвоката, зникнення може бути пов'язане з українськими спецслужбами.

«Одного разу такий випадок уже був. Коли тільки затримали судно, Горбенко фактично був викрадений і переправлений до Херсона. Там із ним фактично добу працювали співробітники СБУ», – сказав він.

У Службі безпеки України спростовують причетність до зникнення Володимира Горбенка. «У мене такої інформації (про причетність СБУ – ред.) немає», – сказала прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

Нагадаємо, 25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря риболовне судно під прапором Росії. Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом виходу судна «Норд» із закритого Києвом порту анексованої Керчі, 30 березня український суд заарештував судно.

6 квітня того ж року Херсонський міський суд взяв під варту капітана судна Володимира Горбенка, його заарештували до 31 травня. Пізніше за нього внесли заставу, 10 квітня звільнили з-під арешту, але заборонили відвідувати Крим.

У серпні 2018 року прокуратура АРК завершила досудове розслідування стосовно капітана судна «Норд».

Суд чотири рази переносив розгляд справи Горбенка, останній раз 10 січня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: