Екіпажу судна «Норд» загрожує штраф за спробу втекти з України

Екіпажу судна «Норд» загрожує штраф за спробу втекти з України

Представники російського дипкорпусу вдалися до обману, щоб вивезти екіпаж судна «Норд»

Членам екіпажу судна «Норд» загрожує штраф за спробу незаконно перетнути кордон України.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає «Радіо Свобода».

«Вони фактично скоїли правопорушення. Воно ніяких обмежень у праві пересування або у праві виїзду за кордон не передбачає. Ми сумніваємося, що російські паспорти були видані на законних підставах. Документи ми вилучили і склали протоколи про адміністративне правопорушення. Їм загрожує штраф. Буде його стягнуто чи ні, вирішуватиме суд», – сказав Слободян.

Як повідомлялося, у Держприкордонслужбі розповіли, що представники російського дипкорпусу вдалися до обману, щоб вивезти екіпаж судна «Норд», як громадян РФ, а не України.

19 квітня рано вранці двоє українців, членів команди судна «Норд» виїхали з України до Білорусі, пред'явивши документи громадян Росії.

Пізніше прикордонники не пустили на рейс з Києва до Мінська інших 7 членів екіпажу «Норда». Вони надали на прикордонний контроль аналогічні документи громадян РФ, але прикордонники вилучили їх та склали протоколи про чергову спробу незаконного порушення державного кордону України.

У четвер ввечері моряки «Норду», які втекли з України, через Москву прибули до Криму.

Адвокати екіпажу судна «Норд» звертатимуться до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, у четвер, 19 квітня, близько 6:00 двоє громадян України, членів судокоманди СЧС «Норд», обманним шляхом виїхали з України до Білорусі.

За цим фактом проінформовано МЗС, СБУ та інші правоохоронні органи.

Нагадаємо, 8 квітня українські прикордонники не пустили в Росію екіпаж заарештованого керченського судна «Норд», який був оштрафований судом в Маріуполі за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: