Адвокат про затримання Павла Гриба: підійшли люди в штатському і посадили в мікроавтобус

Адвокат про затримання Павла Гриба: підійшли люди в штатському і посадили в мікроавтобус
Павло Гриб

За словами адвоката, у Павла був заздалегідь куплений квиток, і він збирався виїхати назад в Україну

Українця Павла Гриба ввечері 24 серпня викрали люди у штатському, скували руки та передали іншим, які привезли його до відділку поліції у Росії.

Про це розповів адвокат Андрій Сабінін.

Адвокат сказав, що йому невідома офіційна позиція ФСБ у цій справі, оскільки вони її «ніколи не транслюють».

Але зі слів його підзахисного, 24 серпня він йшов на автовокзал міста Гомеля в 17-18 годин вечора. Це було після зустрічі з Тетяною, заради якої він вирушив до Білорусі.

За словами адвоката, у Павла був заздалегідь куплений квиток, і він збирався виїхати назад в Україну.

«Грошей у нього не було, він нікуди б далі не поїхав. З собою у нього було посвідчення, що він — інвалід дитинства, паспорт. На одній з центральних вулиць, я не знаю, що з себе представляє Гомель, десь у районі автовокзалу та проспекту Правди, до нього підійшли якісь люди в цивільному, посадили його в мікроавтобус і відвезли. Зрозуміло, свобода його була обмежена у вигляді фіксації рук, кудись вони їхали і вже в сутінках в якомусь лісі передали його іншим людям», — розповідає адвокат.

Ці люди привезли Павла в якусь будівлю. Скільки він там був, Гриб точно сказати не може, оскільки його тримали в приміщенні без вікон. Ймовірно, день або два.

«Важко орієнтуватися за часом доби, якщо немає годин і сонячного світла. Після цього, знову ж таки, з його слів, прибула слідча бригада, яка оформила його затримання відповідно до російського кримінально-процесуального кодексу. І коли його привезли до відділку поліції, він дізнався, що це Смоленська область. Він побачив вивіску на відділку поліції. По-моєму, це місто Рябцева. Там його дактилоскопіювали», — сказав адвокат.

Після цього, за словами Сабініна, бригада виїхала з Павлом у Краснодар. Затримання, підкреслює він, проводилося відповідно до закону, оскільки був запрошений адвокат за призначенням з населеного пункту, в якому брали відбитки пальців і фотографували затриманого.

«У будь-якому разі, він нічого не сказав про те, що йому щось не пояснили. Йому пояснили, за що його затримали», — сказав захисник.

Раніше повідомлялося, що зниклий в Білорусі син українського офіцера Павло Гриб знаходиться в СІЗО Краснодара за звинуваченням у тероризмі. Про це українському МЗС офіційно повідомили в РФ.

МЗС України висловило рішучий протест російській стороні у зв'язку з безпідставним затриманням Павла Гриба і вимагає забезпечити його негайне повернення в Україну.

Нагадаємо, 28 серпня колишній український офіцер Ігор Гриб на своїй сторінці в Facebook написав про зникнення в Білорусі свого 19-річного сина Павла, який вирушив до сусідньої країни ще 24 серпня. За словами батька, 19-річний українець виїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався в соцмережах. Гриб вважає, що сина могли виманити й затримати російські спецслужби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: