Адвокат розповів про візит до заарештованого захисника кримських татар Курбедінова

Адвокат розповів про візит до заарештованого захисника кримських татар Курбедінова
Еміля Курбедінова заарештували на п’ять діб за його пост у соцмережі 2013 року

Курбедінова утримують у спецприймальнику для арештованих за адміністративними статтями

Адвокат Едем Семедляєв поговорив із захисником кримських татар Емілем Курбедіновим, якого відправили під арешт за обвинуваченням в екстремізмі.

Семедляєву вдалося поговорити з Курбедіновим лише телефоном, адже на вихідних до спецприймальника нікого не пускають, повідомляє «Кримська солідарність».

«Почувається нормально і передає всім великий селям (привіт – ред.). Попросив лише сигарети і чисту воду. Я йому одразу передав. Було багато питань до нього, але не хотів це обговорювати телефоном», - розповів Семедляєв та додав, що планує відвідати Курбедінова в понеділок, 10 грудня.

Курбедінова утримують у спецприймальнику для арештованих за адміністративними статтями.

Адвокат Семедляєв додав, що не знає, скільки разом з Курбедіновим у камері людей. Але умови утримання задовільні, додав він.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ розцінює арешт в окупованому Криму адвоката Еміля Курбедінова як спробу Росії позбавити українських громадян-політичних в’язнів, чиї інтереси він представляє, права на захист.

Як повідомлялось раніше, одним зі свідків у справі Курбедінова є співробітник ФСБ Росії Андрій Сушко, який брав участь у затриманні і тортурах татарського активіста Рената Параламова.

Курбедінова затримали 6 грудня в Криму по дорозі з дому до офісу.Затримання проводили співробітники російського Центру з протидії екстремізму.

7 грудня підконтрольний Кремлю «суд» у Сімферополі заарештував кримського адвоката Еміля Курбедінова на п’ять діб за його пост у соцмережі 2013 року.

Захист Курбедінова вже подав апеляційну скаргу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: