Адвокат розповів, що насправді допоможе звільнити Сущенка

Адвокат розповів, що насправді допоможе звільнити Сущенка

Єдина практика – публічний заклик звільнити журналіста, всі інші ведуть до безвиході, зазначив Фейгін

Заарештованого у Москві за підозрою в шпигунстві українського журналіста Романа Сущенка звільнить тільки публічний заклик, у той час як апеляційна скарга у суді не зіграє жодної ролі, бо її легко відхилять.

Про це заявив адвокат затриманого Марк Фейгін в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Там використовується привід того, що слідство не передало мій допуск до цієї справи як адвоката, на цій підставі в СІЗО сьогодні мене так і не пустили. Але ми продовжимо цю справу завтра, один день - це недостатній строк. Три дні дається за КПК для того, щоб на моє клопотання слідство відповіло, хоча на практиці це бувало і раніше. Що стосується апеляційної скарги, вона погоди не зробить, легко відхилять її, у цьому немає нічого суттєвого, тому що процесуальна сторона, вона тут блокується відсутністю незалежного суду в Росії. У всьому іншому я вважаю, що це єдина практика – публічний заклик звільнити журналіста, всі інші ведуть до безвиході», - розповів Фейгін.

За його словами, у діях Росії вимальовується лінія припинення переговорів щодо звільнення політв'язнів.

«Мені хотілося б думати, що це була випадковість, але послідовно це все... складається система... Я бачу тут послідовну лінію на згортання будь-яких переговорів щодо звільнення політв'язнів. Я бачу, що створюються нові справи, може, вони не настільки масштабні, але ця лінія гранично послідовна. Я думаю, що це системна поведінка», - упевнений адвокат.

Він також згадав справу Панова, яка на даний момент не так активно обговорюється в пресі, хоча має той самий підтекст:

«До нього з 8-го серпня намагалися багато разів потрапити адвокати, але до нього нікого взагалі не пускають. Ніхто не знає навіть, де він знаходиться. Начебто він повинен бути в Сімферопольському СІЗО, але його там ніхто не бачив».

Нагадаємо, у неділю громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві» і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

Нагадаємо, Марк Фейгін став адвокатом затриманого у Росії журналіста. Раніше повідомлялось, що він має намір зустрітися з українським журналістом Романом Сущенком у СІЗО вже сьогодні.

Фейгін має право оскаржити арешт журналіста до 4 жовтня, однак йомупротягом дня не дозволяли зустрітися з журналістом та оскаржити його арешт.

Також повідомлялося, що українського консула не пустили на зустріч з Романом Сущенком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: