МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення Сущенка

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення Сущенка

МЗС України звертається із закликом до міжнародного співтовариства не залишатися осторонь кричущого свавілля з боку Російської Федерації

У Міністерстві закордонних справ України висловлюють рішучий протест у зв’язку із безпідставним затриманням у Москві 30 вересня 2016 року органами ФСБ РФ громадянина України, власного кореспондента національного інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка. Про це йдеться у коментарі МЗС.

«Ми глибоко обурені тим, що українського журналіста, який прибув на територію Російської Федерації з метою відвідати близьких родичів, російська влада затримала за надуманим звинуваченням у «шпигунстві». Розглядаємо це як черговий крок у цілеспрямованій політиці Російської Федерації використання українців, які опиняються в руках її органів влади, у якості політичних заручників у своїй гібридній агресії проти нашої держави», - зазначають у відомстві.

МЗС України вимагає від Росії забезпечення дотримання прав українця, негайного допуску консульських посадових осіб України до утримуваного відповідно до взятих на себе міжнародно-правових зобов’язань, а також його невідкладного звільнення і безперешкодного повернення неушкодженим на Батьківщину.
МЗС України звертається також із закликом до міжнародного співтовариства, зокрема ООН, ОБСЄ, Ради Європи та усіх авторитетних правозахисних організацій не залишатися осторонь кричущого свавілля з боку Російської Федерації та посилити спільні зусилля для якнайшвидшого припинення Москвою порушень прав людини і тиску на незалежних журналістів.

Нагадаємо, у неділю громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві» і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції – з 2010 року, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: