Адвокат розповів, у чому зараз звинувачують Бубенчика

Адвокат розповів, у чому зараз звинувачують Бубенчика
Іван Бубенчик

Адвокат заявив, що не знає про заяви підозрюваного Бубенчика щодо вбивства двох беркутівців

Наразі у справі учасника Революції Гідності Івана Бубенчика залишилось дві статті Кримінального кодексу: «Посягання на життя працівника правоохоронного органу» та «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»

Про це повідомив адвокат Ігор Коржук.

Раніше з Бубенчика зняли підозру в умисному вбивстві працівників правоохоронних органів під час революції на Майдані. Однак у його справі ще залишилися дві статті, а саме «Посягання на життя працівника правоохоронного органу» та «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Зазначається, що одна з них підлягає під декриміналізацію.

Також адвокат заявив, що йому невідомо про заяви підозрюваного щодо вбивства двох беркутівців.

«Я таких прямих заяв не бачив, тому не можу коментувати. Будьте уважні, читайте і слухайте уважно. Підзахисний не давав ніяких пояснень», - підкреслив Коржук.

Наразі триває досудове слідство, під час якого Бубенчика можуть викликати для проведення процесуальних дій у межах Кримінально-процесуального кодексу.

Сьогодні у ГПУ заявили, що Бубенчика можуть звільнити від відповідальності на підставі закону про амністію учасників Революції гідності 

Раніше Генпрокуратура зняла з учасника Евромайдана Бубонця підозру в умисному вбивстві і відкликала клопотання про арешт. 

Вона також запросила Бубенчика та його захисників до ГСУ ГПУ на вулиці Борисоглібській для вручення нової підозри.

Нагадаємо, у четвер зранку суд зібрався, щоб обрати запобіжний захід Бубенчику.

Активіста Революції гідності Івана Бубенчика, який розповів журналістам, що стріляв по «Чорній роті» Беркуту під час Майдану, затримали на кордоні з Польщею. За попередньою інформацією, йому інкримінують вбивство на Майдані двох працівників МВС. 

Пізніше стало відомо, що начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що Івана Бубенчика затримали на кордоні через численні неявки на допит та вручили підозру у вбивстві беркутівців під час Революції гідності. 

Також відомо, що генпрокурор Юрій Луценко вважає неправильною кваліфікацію дій Бубенчика.

Читайте також: 

Справа майданівця Івана Бубенчика: чому він повинен бути звільнений

Покарати не можна помилувати… Іван Бубенчик та його дилема

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: