Чоловіка, що стріляв по «беркутівцях» на Майдані, затримали на кордоні

Чоловіка, що стріляв по «беркутівцях» на Майдані, затримали на кордоні
Іван Бубенчик

Добровольця АТО та учасника Майдану, який стріляв по «беркутівцях» на Майдані, можуть звинуватити у вбивствах правоохоронців

Активіста «Революції Гідності» Івана Бубенчика, який розповів журналістам, що стріляв по «Чорній роті» Беркуту під час Майдану, затримали на кордоні з Польщею. За попередньою інформацією, йому інкримінують вбивство на Майдані двох працівників МВС. Про затримання Бубенчика повідомляють активісти у соцмережі Facebook.

«Сьогодні зранку о 5.00 на кордоні з Польщею був заарештований Іван Бубенчик, один з героїв Революції Гідності та фільму «Бранці». За декілька годин його доставили до Києва. Підозру адвокату до цього часу не надали. За словами, інкримінують вбивство ранком 20.02.3014 року на Майдані двох працівників МВС. На 17.00 у Печерському суді, вул. Хрещатик 42-а має відбутися суд про запобіжний захід Івана», - написав Володимирий Тихий.

«Доброволець АТО, який воював у складі «Дніпро-1», екс-командир батальйону «Захід-2», був поранений в бою. Нагороджений медалями та орденами: «За мужність», «За оборону країни». До вчорашнього дня Бубенчик був свідком, але сьогодні йому пред'явлено підозру. Приблизно через годину Івану буде обрано запобіжний захід», - повідомила Тетяна Заровна.

«Майдан був уже злитий, залишалися лічені години до того, щоб майданівців почали шукати і добивати, як злочинців. Чому силовики відступили 20 февраля? Я - одна з версій відповіді на це питання. На Майдані був один автомат АК-74, і він був в моїх руках. Я знаю, як зробити так, щоб почали тікати», - розповів Бубенчик у фільмі «Бранці».

Нагадаємо, колишній працівник спецпідрозділу МВС «Беркут» Віктор Шаповалов у Подільському районному суді Києва 3 жовтня 2016 року розповів що патрони для розстрілу Майдану привозили спецмашини.

Відзначимо, станом на 2018 рік за вбивства майданівців тюремний строк отримав один «тітушка». А над співробітниками МВС, які винні у розстрілах, суди досі тривають. Хоча більшість з них виїхали в окупований Крим або Росію.

Читайте також: Розстріл Євромайдану: чому зі слідством зараз ще гірше, ніж чотири роки тому?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: