Луценко прокоментував справу активіста Бубенчика

Луценко прокоментував справу активіста Бубенчика
Юрій Луценко

Генпрокурор назвав неправильною кваліфікацію дій майданівця Івана Бубенчика, якого підозрюють у вбивстві правоохоронців на Майдані

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прокоментував вручення підозри у вбивстві працівників «Беркуту» 20 лютого 2014 року активісту «Революції Гідності» Івану Бубенчику. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Вважаю неправильною кваліфікацію дій учасника Революції Гідності Івана Бубенчика, яку визначили працівники Департаменту спецрозслідувань Сергія Горбатюка. Після наради прийняв рішення про зміну групи прокурорів щодо цього епізоду розслідувань подій на Майдані, яку очолить мій заступник Анжела Стрижевська», - написав він.

Вже сьогодні, Луценко чекає від Стрижевської остаточного об’єктивного рішення щодо кваліфікації дій Івана Бубенчика 18-20 лютого 2014 року під час подій на Майдані Незалежності.

«Визначення його статусу в провадженні, а також запобіжного заходу, який можливо застосувати до нього», - додав генпрокурор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що активіста Революції Гідності Івана Бубенчика, який розповів журналістам, що стріляв по «Чорній роті» Беркуту під час Майдану, затримали на кордоні з Польщею. За попередньою інформацією, йому інкримінують вбивство на Майдані двох працівників МВС. 

Пізніше стало відомо, що начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що Івана Бубенчика затримали на кордоні через численні неявки на допит та вручили підозру у вбивстві беркутівців під час Революції гідності. 

Також, Печерський районний суд Києва відклав на невизначений термін обрання запобіжного заходу для активіста Майдану Івана Бубенчика, якого підозрюють у вбивстві двох правоохоронців 20 лютого 2014 року.

Повідомлялося, що прокурор департаменту спецрозслідування Головного слідчого управління Генпрокуратури Олексій Донський вважає, що закон про амністію учасників Революції гідності, не може бути застосований до підозрюваного Івана Бубенчика. Він назвав цей закон «нікчемним».

4 квітня повідомлялося, що речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко заявив, що 20 лютого 2014 року на Майдані у Києві бійці «Беркуту» «охороняли громадський порядок». Відзначимо, в цей день вони розстріляли більше 30 мирних протестувальників у центрі Києва. 

Пізніше, голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав Генерального прокурора Юрія Луценка розібратися зі справою Івана Бубенчика.

Читайте також: Справа майданівця Івана Бубенчика: чому він повинен бути звільнений

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: