Адвокати Єфремова не знають, коли буде суд

Адвокати Єфремова не знають, коли буде суд

У адвокатів екс-голови «Партії регіонів» немає «ніяких документів по справі, окрім підозри».

Захист затриманого екс-голови «Партії регіонів» Олександра Єфремова не знає, коли відбудеться судове засідання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Про це в ефірі Громадського повідомив адвокат Єфремова Євген Солодко.

«Я не знаю, звідки ЗМІ беруть інформацію про день судового засідання, бо зараз нам не відомо ані який суд буде розглядати, ані в який час буде розгляд», — сказав Солодко.

Також він повідомив, що у адвокатів екс-голови «Партії регіонів» немає «ніяких документів по справі, окрім підозри».

Нагадаємо, 30 липня Єфремова затримали в аеропорту «Бориспіль» з квитком на Відень. Він підозрюється у заволодінні майном «Луганськвугілля», у створенні терористичної організації «ЛНР» та посяганні на територіальну цілісність України. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко.

Раніше, 14 лютого 2015 року, Генпрокуратура спільно з СБУ затримала Олександра Єфремова за підозрою у зловживанні службовим становищем за обтяжуючих обставин та службовому підробленні.

16 лютого Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці або заставу 3,7 млн грн.

Пізніше за Єфремова було внесено заставу, але ГПУ висунула йому нові звинувачення, зокрема, у розпалюванні міжнаціонального конфлікту.

20 жовтня 2015 року Генпрокуратура повідомила про завершення досудового розслідування щодо Єфремова, Сергія Гордієнка і Олександра Стояна. Їх підозрюють у організації та проведенні 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді за «диктаторські законопроекти», що були спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту.

14 січня 2016 Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу Генпрокуратури щодо колишніх нардепів Олександра Єфремова, Олександра Стояна і Сергія Гордієнка та повернув обвинувальний акт на новий розгляд у Печерський райсуд.

Весною 2016 року Генеральна прокуратура закрила одну із кримінальних справ проти Єфремова, відкриту за підозрою в розпалюванні національної ворожнечі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: