Адвокати Єфремова заявили про відвід судді

Адвокати Єфремова заявили про відвід судді
Олександр Єфремов

24 листопада закінчується термін дії ухвали Печерського районного суду Києва про утримання під вартою екс-нардепа Єфремова

Печерський районний суд Києва відклав на невизначений час розляд клопотання прокуратури про продовження на два місяці запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для екс-нардепа від Партії регіонів Олександра Єфремова, оскільки захист оголосив відвід слідчому судді. Про таке рішення сповістив слідчий суддя Володимир Карабань.

«У судовому засіданні оголошується перерева на невизначений час для розгляду клопотання… у встановленому законом порядку», – сказав слідчий суддя.

Перед цим адвокат підозрюваного Євген Солодко подав клопотання про перенесення розгляду справи, бо на засіданні немає ще одного захисника, Лисака, який наразі перебуває за кордоном. За словами адвоката, їхній колега має експертний висновок на заперечення прокурора.

У свою чергу прокурори зазначили, що наразі підозрюваного представляє троє захисників, які у «повному обсязі володіють матеріалами криміналнього провадження, тому можуть здійснювати належний і ефективний захист Єфремова. А якщо адвокат Лисак має якісь матеріали, то він міг їх передати іншим захисникам, які присутні на засіданні», – додав прокурор.

Заслухавши думки учасників процесу, слідчий суддя відмовився переносити засідання.

У зв’язку з цим, захист Єфремова оголосив відвід слідчому судді через «обмеження права на захист».

Нагадаємо, термін арешту Єфремова закінчується 24 листопада.

У суботу, 19 листопада, суд не зміг обрати запобіжний захід Єфремову, оскільки підозрюваний заявив, що про засідання дізнався за півгодини до початку.

Як відомо, Єфремов підозрюється в скоєнні низки кримінальних правопорушень: заволодінні майном (ст. 191 ч. 5 КК); скоєнні умисних дій з метою зміни кордонів території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110 ч. 3 КК); скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню терористичної організації «ЛНР» (ст. 258-3, ч. 1 КК).

Раніше на засіданні суду Єфремов переконував, що він не винен у злочинах, які йому інкримінує Генпрокуратура.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: