Медяник виступав посередником між Україною та російськими терористами в Луганську, - Луценко

Медяник виступав посередником між Україною та російськими терористами в Луганську, - Луценко
Фото з відкритих джерел

Луценко сподівається на розкриття до кінця року справи про сепаратизм, в якій проходить також Єфремов

Якщо колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Медяник буде співпрацювати зі слідством, йому можуть не продовжити тримання за ґратами в жовтні. Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу в Києві.

Він сподівається на розкриття до кінця року справи про сепаратизм, в якій проходить також екс-керівник парламентської фації Партії регіонів Олександр Єфремов. «Є вже друге затримання – екс-народного депутата Медяника, який уже арештований і перебуває в ізоляторі на два місяці. Сподіваємося на те, що він буде давати свідчення», – сказав Луценко.

«Особливість пана Медяника полягає у тому, що під час сепаратистських подій в Луганську, а потім і захоплення російськими терористами приміщення СБУ та обласної адміністрації, він виступав посередником між українською стороною і сепаратистами та терористами», – наголосив він. «На базі його офісу відбувалися зустрічі, де екс-секретар РНБО Парубій пробував вирішити питання про звільнення адміністративних установ, державних установ тощо. Ви пам’ятаєте, що на первинному етапі були такі ілюзії у більшості з нас (що про це можна домовитися – ред.)», – уточнив генпрокурор.

За його словами, «у ході цих переговорів звільнялися посадові особи й українських правоохоронних органів, державних установ тощо».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: