Активісти у Києві зачитали «громадський вирок» причетним до ув’язнення Сенцова та Кольченка

Активісти у Києві зачитали «громадський вирок» причетним до ув’язнення Сенцова та Кольченка

Російська влада Сенцова і Кольченка звинуватила в тероризмі але насправді тероризмом займається Російська Федерація, викрадаючи громадян України, зазначили активісти

Активісти у четвер провели акцію солідарності біля Річкового вокзалу в Києві, де було проголошено «громадський вирок» усім причетним до ув’язнення українських політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка, передає УНН.
«Сьогодні річниця з моменту винесення вироку Олегу Сенцову та Олександру Кольченку і сьогодні ми прийшли нагадати, що вони сказали під оголошення вироку. І хочемо ще раз підкреслити, що цих людей звинуватили в тероризмі але насправді тероризмом займається Російська Федерація, викрадаючи громадян України. На акції ми презентуємо тих людей, котрі були причетні до справи Сенцова-Кольченка, які саме ув’язнювали їх», — розповів звільнений з російського ув’язнення Геннадій Афанасьєв.
Активісти зачитали «громадський вирок» на адресу всім причетним до затримання та тримання в увязнення кримчан Сенцова та Кольченка, зокрема президенту РФ Володимиру Путіну, так званому прокурору окупованого Криму Наталії Поклонській, директору ФСБ РФ Олександру Бортнікову та іншим за здійснення злочинів за ст. 147 «Захоплення заручників», ст.127 «Катування», ст. 358 «Підроблення документів».
«Може відразу після виборів у Думу у вересні буде той самий час, коли ми зможемо досягнути прогресу у звільнення українських в’язнів в Росії», — зазначив адвокат Ілля Новіков.
Нагадаємо, Сенцов і Кольченко були засуджені російським судом до 20 і 10 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за звинуваченням у підготовці терактів у Криму. Обидва українці свою провину заперечили. Правозахисний рух «Меморіал» визнав їх політв’язнями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: