Активістки Pussy Riot провели акцію з вимогою звільнити Олега Сенцова

Активістки Pussy Riot провели акцію з вимогою звільнити Олега Сенцова

Акцію було проведено у Якутську, в декількох кілометрах від СІЗО, де знаходиться режисер

Активістки Pussy Riot провели акцію з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова, незаконно утримуваного в СІЗО в Якутії. Про це пише учасниця Pussy Riot Маша Альохіна у Facebook.

За її словами, акцію було проведено на мосту через озеро Сайсари у Якутську, республіка Саха.

«У двадцяти хвилинах - ІК-1, де знаходиться Олег Сенцов. Сім з половиною кілометрів. За допомогою льняного полотна і рожевого балончика виготовили розтяжку і розмістили її на мосту таким чином, щоб її було видно перехожим і жителям будинків навпроти. Український режисер Олег Сенцов, пройшовши через тортури під час слідства, був засуджений до 20 років тюремного терміну. Справа Сенцова і Кольченко - одне з головних і ключових політичних справ в історії нашої країни. Свободу» - написала Альохіна.

Нагадаємо, голлівудська акторка Меріл Стріп підтримала українського режисера Олега Сенцова. Триразова володарка Оскара погодилася долучитися до кампанії ПЕН-центру зі звільнення режисера.

У липні на Одеському кінофестивалі українська акторка театру та кіно Римма Зюбіна прийшла на червону доріжку у сукні із закликом звільнити політв'язня Кремля українського режисера Олега Сенцова.

Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням терористичної діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова й Кольченка до списку політв'язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: