Путін заявив, що у справі Сенцова Росія не буде «діяти по-християнськи»

Путін заявив, що у справі Сенцова Росія не буде «діяти по-християнськи»
Олег Сенцов

Путін назвав українського режисера терористом

Президент РФ Володимир Путін заявив, що у справі незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова потрібно керуватися рішенням суду, а не «чинити по-християнськи», повідомляє «Інтерфакс».

«По-християнськи діяти в цій справі ми не можемо, повинні керуватися рішенням суду. Ми живемо в правовій державі, такі питання мають вирішуватися судовою системою», – відповів Путін на прохання російського режисера Олександра Сокурова вирішити ситуацію зі справою Сенцова.

Путін також назвав справу українського режисера «чутливою» і повідомив, що буде «мати це на увазі».

«Його (Сенцова. – Ред.) засуджено не за творчість, а за те, що присвятив себе терористичній діяльності», – заявив лідер країни-агресора.

Нагадаємо, камера у штрафному ізоляторі, куди перевели незаконно засудженого в Росії українця Олега Сенцова, дуже маленька і жахлива. 

Як відомо, Росія відмовилася видати Україні Сенцова, бо вважає його громадянином РФ.

Раніше омбудсмен Росії визнала, що Кольченко і Сенцов є громадянами України. При цьому російська сторона заявила, що у них є і громадянство РФ, оскільки вони в установлені терміни «офіційно не заявили про відмову від російського громадянства», але й «не зверталися із заявою на оформлення російських паспортів і, відповідно, даних паспортів не отримували».

Після того, як РФ відмовилася видавати Сенцова, стало відомо, що Київ хоче обміняти його та Олександра Кольченка, засуджених у Росії до тривалих термінів ув'язнення, на росіян, які утримуються під вартою в Україні.

Також Україна намагається витягнути з російської в’язниці ще одного українця – Олексія Чирнія. Кримчанин Чирній є фігурантом «справи Олега Сенцова», яку ще називають «справою кримських терористів». Правозахисники називають усіх чотирьох засуджених у цій справі політичними в'язнями.

Як відомо, українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка було засуджено російським судом до 20 і 10 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за звинуваченням у підготовці терактів у Криму. Обидва українці свою провину заперечили. Правозахисний рух «Меморіал» визнав їх політв’язнями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: