Антикорупційна прокуратура перевірить, чи є у Рабіновича ізраїльське громадянство

Антикорупційна прокуратура перевірить, чи є у Рабіновича ізраїльське громадянство
Народний депутат Вадим Рабінович. Фото: Главком

Правоохоронні органи підозрюють політика у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації

Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготує запит про міжнародну правову допомогу до компетентних органів держави Ізраїль стосовно перевірки отримання ізраїльського громадянства народним депутатом України від Опозиційного блоку Вадимом Рабіновичем.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу Солом`янського районного суду Києва від 12 червня.

Антикорупційний орган проситиме у міністерства внутрішніх справ держави Ізраїль надати документи, які подавав Рабінович для одержання ізраїльського громадянства (заяви, анкети, довідки, необхідні для отримання громадянства, документи, підтверджуючі родинні зв'язки, свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, копій паспортів інших країн, закордонного паспорта та інші); копію самого паспорта громадянина держави Ізраїль Вадима Рабіновича та його особової картки, а у випадку припинення цього громадянства – відповідні підтверджуючі відомості.

Крім цього, у січні 2018 року спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення за  ст. 366-1, ч. 3 ст. 368-2 КК України («Декларування недостовірної інформації», «Незаконне збагачення»).

В ході досудового розслідування виявлено, що народний депутат Вадим Рабінович вніс в електронні декларації за 2015, 2016 та 2017 роки завідомо недостовірні відомості. Зокрема, не зазначив право користування будинком та земельною ділянкою, в якому політик проживав протягом 2015-2016 років.

Також обранець не відобразив в е-деклараціях заборгованості за кредитом перед банком Bank Hapoalim BM the Yarkon і акцій Dor Phoebus Ltd.

Як відомо, тему наявності ізраїльського громадянства у Вадима Рабіновича активно висвітлював канал «Інтер», підконтрольний нардепу-«опоблоківцю» Сергію Льовочкіну. Обоє політиків ведуть одини про одного запеклу інформаційну війну.

Рабінович зі свого боку поширив заяву, що за його вимогою французький суд арештував два особняки сім’ї Льовочкіних. Згодом прес-служба Льовочкіна це спростувала.

У травні Рабінович подав позов до Окружного адмінсуду Києва, в якому просив визнати незаконною бездіяльність Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, яка полягає у невжитті заходів з ідентифікації, вистежування, заморожування і арешту двох домоволодінь Льовочкіна, розташованих у Сен Жан Кап Фера.

А в червні одіозний нардеп зробив чергове викриття своїх колег з партії, за списком якої пройшов до парламенту. Він оприлюднив інформацією про те, що партією «Опозиційний блок» володіють депутати Сергій Льовочкін і Юрій Бойко, олігарх Дмитро Фірташ, депутат Євген Бакулін, а також є частка Москви. 

Як повідомляли ЗМІ, Національне антикорупційне бюро України, Національне агентство по запобіганню корупції та Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно розслідують чотири кримінальні провадження щодо незаконного збагачення народного депутата України Вадима Рабіновича.

Національне агентство з питань запобігання корупції вирішило провести повну перевірку електронної декларації за 2017 рік нардепа Вадима Рабіновича.

Читайте також: Фінзвіт «За життя»: Рабінович змовчав про гроші, витрачені на рекламу на білбордах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: