Антикорупційна прокуратура відкрила провадження щодо Луценка

Антикорупційна прокуратура відкрила провадження щодо Луценка
Генеральний прокурор України Юрій Луценко

Розслідування розпочато через будинок та декларацію генерального прокурора Юрія Луценка

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявляє, що розпочато розслідування по заявах лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка щодо будинку та декларації генерального прокурора України Юрія Луценка.

Про це Холодницький сказав у коментарі журналістам, повідомляє «Уніан».

«САП відреагувала на заяви лідера Радикальної партії, які він зробив під час розгляду клопотання. І нами внесено до ЄРДР два його звернення про порушення кримінальних проваджень за тими фактами, які були озвучені», - сказав Холодницький.

Так, констатував він, заяви Ляшка розглянуто, провадження розпочато і слідство триватиме.

Крім того, Холодницький наголосив, що САП не закривала справу щодо народного депутата від Радикальної партії Андрія Лозового, про що сьогодні в сесійній залі заявив сам депутат.

Нагадаємо, 11 липня у сесійній залі Ради Ляшко звинуватив Луценка в ухиленні від сплати податків і закликав його сплатити податки, зокрема й за будинок площею 900 квадратних метрів. 

Як повідомляв «Главком», у вівторок Верховна Рада розпочала розгляд подань на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів.

Ввечері Рада відмовилась надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Дейдея. 

Парламент проголосував за зняття депутатської недоторканності з Олеся Довгого, але відмовився зняти недоторканність із нардепа від Радикальної партії Олега Ляшка Андрія Лозового.

Також Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Максима Полякова, але відмовила ГПУ в затриманні та арешті нардепа.

Депутати підтримали подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Борислава Розенблата, проте на затримання та арешт Розенблата в Ради не вистачило голосів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: