Рада не дала згоду на притягнення до відповідальності Дейдея

Рада не дала згоду на притягнення до відповідальності Дейдея
Нардеп Євген Дейдей

Дейдей підозрюється у незаконному збагаченні на 6,1 млн грн

Верховна Рада України не надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата з фракції «Народний фронт» Євгена Дейдея.

Подання генпрокурора на Дейдея підтримали 192 депутати.

Нагадаємо, 21 червня генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до ВР подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Дейдея за ч. 3 ст. 168-2 Кримінального кодексу (незаконне збагачення). Його підозрюють у збагаченні на суму 6,1 млн грн.

3 липня регламентний комітет Верховної Ради не підтримав подання щодо Дейдея, заявивши, що вважає його необґрунтованим. Але подання було передано з висновками комітету голові Верховної Ради для подальшого розгляду сесією.

Сьогодні Верховна Рада розпочала розгляд подань на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів

Минулого тижня регламентний комітет ВР розглянув відповідні подання щодо Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (група «Воля народу»), Євгена Дейдея, Максима Полякова (обидва - фракція «Народний фронт») і Борислава Розенблата (фракція «Блок Петра Порошенка»). Відповідно до рішення регламентного комітету, усі подання будуть розглянуті під час засідання ВР.

На комітеті досі не розглянули лише подання на члена Опозиційного блоку Михайла Добкіна, в минулому - колишнього керівника Харківської області.

При цьому Добкін впевнений, що Рада зніме з нього недоторканність.

Читайте також статтю: Михайло Добкін: Луценко – дуже мстива людина. Всі, хто перетинався з ним - або сидять, або звільнені, або люстровані, або в бігах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: