Антикорупційне бюро викликає Онищенка на допит

Антикорупційне бюро викликає Онищенка на допит

Утікача Олександра Онищенка НАБУ викликає на допит 2 серпня 2016 року об 11.00

Національне антикорупційне бюро України викликає народного депутата Олександра Онищенка на допит.

Про це йдеться на сайті НАБУ.

«Повістка про виклик Онищенка Олександра Романовича, що проживає: м.Київ, пров. Редутний, 10А відповідно до вимог статей 133, 135 Кримінального кодексу України Вам необхідно з'явитися 2 серпня 2016 року об 11.00 до детектива Першого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України Клименка Олександра Васильовича за адресою: м.Київ, вул. Василя Сурикова, 3 для участі у допиті в якості підозрюваного...», - зазначається у повідомленні.

НАБУ опублікувало відповідну повістку.

Як повідомлялося, сьогодні Онищенко, перебуваючи у Лондоні, заявив, що не збирається складати мандат і надалі має намір працювати у Верховній Раді. На думку Онищенка, його справу буде провалено в суді, оскільки у прокуратури недостатньо доказів.

Як повідомляв «Главком», нардеп Олександр Онищенко нині перебуває в Лондоні й має намір просити у Британії притулку.

Нагадаємо, 27 липня генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутату Олександрові Онищенку. Повідомлення передали захисту й родичам Онищенка 28 липня. Причому сам підозрюваний нещодавно заявляв, що він зайнятий Олімпіадою і не має наміру реагувати на дії НАБУ.

На початку липня Рада зняла недоторканність з депутата Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт. Його підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення «газової схеми». За попередніми даними, унаслідок викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками й виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд - це несплачена сума ренти за користування надрами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: