Утікач Онищенко не збирається складати мандат і має намір надалі працювати в Раді

Утікач Онищенко не збирається складати мандат і має намір надалі працювати в Раді

Нардеп, який просить притулку в Лондоні, переконаний, що в Україні його справу буде закрито

Народний депутат Олександр Онищенко заявив, що не збирається складати мандат і надалі має намір працювати у Верховній Раді. Зокрема, про це він розповів в ефірі телеканалу 112 Україна.

«Я обирався по мажоритарному округу як народний депутат, і звання народного депутата мене ще не позбавили», - зазначив він, додаючи, що поки що не збирається складати мандат, а має намір доводити свою невинуватість у суді й виграти цей процес.

На думку Онищенка, його справу буде провалено в суді, оскільки у прокуратури недостатньо доказів.

 «Я сподіваюся, що так, як обіцяв антикорупційний прокурор після висунення мені звинувачення, що за 2 місяці справу передадуть до суду. Після того як два місяці мине і справу передадуть до суду, я думаю, що там ця справа просто розвалиться, доказів просто немає», - сказав він.

Як повідомляв «Главком», нардеп Олександр Онищенко нині перебуває в Лондоні й має намір просити у Британії притулку.

Нагадаємо, 27 липня генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутату Олександрові Онищенку. Повідомлення передали захисту й родичам Онищенка 28 липня. Причому сам підозрюваний нещодавно заявляв, що він зайнятий Олімпіадою і не має наміру реагувати на дії НАБУ.

На початку липня Рада зняла недоторканність з депутата Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт. Його підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення «газової схеми». За попередніми даними, унаслідок викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками й виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд - це несплачена сума ренти за користування надрами.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: